Нов кораб, получен по европроект, следи българския бряг на Дунав

Прочитания 359
0 0

FAIRway Danube е първият инвестиционен проект, обхващащ целия Дунав. Финансиран е от Механизма за свързване на Европа и беше успешно приключен през декември 2021 г.

Изпълнението му допринесе за подобряване на корабоплаването по реката. Беше закупено модерно оборудване за хидроложки услуги. С общи усилия партньорите по проекта гарантират и свободния достъп до събраната информация за потребителите.

В рамките на проекта Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ достави катер за хидрографски проучвания на реката, кораба „Осъм“. Плавателният съд се грижи за обозначаването на фарватера в общия българо-румънски участък и осигурява безпроблемно корабоплаване. Освен това бяха инсталирани 10 броя автоматични станции за измерване на водното ниво. Събраната информация се използва за изготвяне на прогноза за водните нива при станции Оряхово, Никопол, Свищов, Русе и Силистра за следващите седем дни.

Благодарение на реализацията на проекта FAIRway Danube беше повишена безопасността и ефективността на вътрешното корабоплаване.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Николай Витанов: COVID апокалипсисът у нас се отлага

„Апокалипсисът се отлага и то се вижда. Бройката на случаите не расте стръмно нагоре.“ Това каза в интервю за БНР математикът от БАН проф. Николай Витанов. По думите му базовото репродуктивно число за разпространение на коронавируса днес е 1.15, а това е добра новина, защото е под 1.3 и така

Read More »