Норвегия, Полша и Албания дадоха съгласие българите да гласуват на 4 април

Съществено е спазването на физическа дистанция

Прочитания 640
0 0
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на Кралство Норвегия даде съгласие за произвеждане на избори за Народно събрание на нейна територия и разкриване на избирателна секция в посолството на Република България в Осло.

Организирането на изборния процес ще се извърши в контакт с Норвежкия институт за обществено здраве и при стриктно спазване на действащите към момента на гласуването противоепидемични мерки.

В нотата се уточнява, че при евентуално планиране на провеждане на избори извън територията на мисията, е необходимо допълнително разрешение, като становище ще бъде получено след посочване на местоположението на избирателните секции.

Съгласие на нашите сънародници да гласуват даде и Полша. По време на изборите се препоръчва спазване на мерките и ограниченията с оглед на актуалната епидемиологична обстановка. Съществено е спазването на физическа дистанция, закриване на устата и носа и спазване на хигиена на ръцете. Препоръчва се ползването на еднократни ръкавици за извършване на дейности в общите помещения, както и системното дезинфекциране на плоскостите и предметите, ползвани от много хора.

И от Албания заявиха, че не възразяват за провеждането на парламентарните избори у нас. 

От ведомството обръщат внимание, че изборният процес трябва да бъде съобразен с актуалните мерки към датата на провеждане на изборите за ограничаване на разпространението на COVID-19 в Република Албания.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че българите в Алжир също могат да гласуват в посолството ни.

Вчера Швеция и Казахстан също разрешиха изборите ни на 4 април.

ОАЕ също разрешават на българите да гласуват

Преди това през деня Бразилия се съгласи за изборите ни на 4 април. Това направи и Куба.

По-рано Израел и Литва също позволиха на сънародниците ни да гласуват в посолствата.

Досега държавите, дали позволение за гласуване на българите във връзка с предстоящите избори са: НидерландияРумъния, Република Северна МакедонияМолдоваТурцияИспанияГрузияСловения, Дания, Украйна и АндораАрменияЯпонияЛюксембургШвейцария, Черна Гора, КитайЯмайкаЧехияАвстрия и Литва.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Георг Георгиев вижда много сладка далавера в МВР сделката

Скандалната процедура за покупка на джипове за МВР, с която се захвана ОЛАФ и заради която ще връщаме милиони на ЕС е претърпяла ключова промяна по време на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев и съпричастността на хора от екипа му към случилото се е достатъчно основание той да се откаже от

Read More »