Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Нинова вярва, че може да върне диалога в коалицията

За третия проучвателен мандат за съставяне на правителство – каквото реши президентът Румен Радев. Ако реши да бъде при насq ще направим всичко възможно да съставим кабинет. Toва заяви лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова в студиото на БиТиВи.

С търпение, разум и аргументи Нинова ще се опита да върне на масата на преговорите ПП и ИТН, ако третият мандат бъде даден на БСП. Две са грешките, които Нинова открои в работата на правителството – нарушената комуникация в коалицията и липса на управленска програма.

Искаме ли да продължим с промяната, която наложихме или искаме да върнем статуквото„, запита Нинова.

Тя обясни, че икономически в момента държавата е добре. Промишленото производство расте с 20.1%. Има ръст в търговията на едро и дребно с 5%, ръстът в строителството е 5.8%. Има ръст на БВП за първото тримесечие на 2022 г. с 4.1%, похвали се Нинова.

Инфлацията, цените, обедняването и неравенствата остават като нерешени проблеми, смята Корнелия Нинова.

Според нея антикризисните мерки няма как да се случат, ако има служебен кабинет. Изключително важно е да се направи правителство.

Рано или късно ще стигнем до таван на цените наесен, е уверена Нинова, която обясни, че на налагането на таван на цените се противопоставят ПП и ДБ.

Според депутата от БСП и зам.-председател на 47-ото народно събрание Кристиян Вигенин в момента се намираме в „окото на бурята“.

В студиото на БНТ той посочи, че все още не се водят разговори за управление – имало много неща за осмисляне. За него третият мандат е възможен, ако партиите се договорят за определени цели и законопроекти. Още било рано да се говори за премиер с третия мандат, като на финала щяло да е ясно името на премиера.

Най-лесно е да кажем – отиваме на избори, подчерта той. Не всичко е загубено, има реален потенциал, убеден е социалистът. С ясно разписани ангажименти коалицията може да продължи да работи.

Според него лидерите в управлението не са проблем. По-големият въпрос е не кой участва в правителството, а какво прави. И според Вигенин от партия „Продължаваме промяната“ (ПП) вече се готвят за избори.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Петър Витанов: През последните 15-20 години ние изглеждаме безбъдници

Докато председателят на БСП Корнелия Нинова се радва, че...

Доц. Красен Станчев: Големите харчове в държавата ще доведат до рискове в бъдеще

Наблюдаваме мощно предизборно увеличаване на заплати в държавния сектор...

Проф. Румяна Коларова: Би трябвало да помагат на служебния кабинет, отколкото да му пречат

Бойко Борисов настоя Димитър Главчев да смени Стефан Димитров. Димитър Главчев поиска оставките на...

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Не достигат парите за разрастващия се оръжеен сектор на Украйна

Стотици украински бизнеси, произвеждащи оръжия и военно оборудване, се...

Предадоха на съд насилник рецидивист, пребивал системно родителите си

Прокуратурата в Бяла Слатина внесе в съда обвинителен акт...

Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие

Живко Коцев също ще бъде обвиняем по случая с Агенция „Митници“

Световни лидери осъдиха агресията на Иран (ВИДЕО)

Техеран бил прекрачил границите на дипломацията

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img