Нинова съжалява за неприетата протегната ръка за честни избори

Прочитания 8358
0 0
Снимка: Пресцентър на БСП

Корнелия Нинова не е обидена, но изпитва съжаление, че извънпарламентарната опозиция не е приела протегнатата ръка на общ фронт за осигуряване на честни и прозрачни избори.

Това заяви лидерът на БСП в студиото на Българската национална телевизия по повод обявеното вчера от „Демократична България“ след изявлението на левицата. От ДБ отрекоха за проведена среща и постигната договореност за съвместни действия. Мая Манолова също е отклонила поканата с мълчание, а Слави Трифонов още преди седмици се изказа саркастично в социалните мрежи.

Нинова обясни, че от непостигането на обединение и то не партийни и политическо, а с надпартийна и държавническа цел, е за съжаление.

На за това се иска политическа мъдрост“, заяви Нинова и обясни, че именно в това е силата на ГЕРБ – в разделението и противопоставянето. Така или иначе Корнелия Нинова е убедена, че БСП е единствената алтернатива на настоящото управление и на модела на управление на ГЕРБ, което тя нарече „срутище“.

Отнасям се към всяка малка, извънпарламентарна партия с уважение, зад нея стоят хора и реална подкрепа. БСП обаче е единствената партия, която има потенциала и възможността да обърне резултата, заяви Нинова.

БСП никога няма да управлява с ГЕРБ, категорично заяви няколко пъти Нинова. Вече се правели внушения в тази посока. От идеята за допитване до партията се изплашило задкулисието. Задкулисието винаги се плаши от това да питате хората, подчерта червеният водач и посочи:

Тези, които те овластяват трябва тях да питаш.

Лично тя е избрала да се яви на парламентарните избори в Пловдив като предизвикателство, което отива на достойния лидер. Именно там се очаква битката да бъде тежка и сериозна. Това е личен пример, който лидерът трябва да даде.

Като гигантска манипулация определи обвинението на Йончева за съглашателство с ГЕРБ.

Кой се уплаши от изречението, че ще се допитаме до нашите членове – уплашиха се тези, на които им се върти в главата още от сега коалиция с ГЕРБ. 90% от членовете ни биха гласували категорично против управление с ГЕРБ. Когато лидерът ти каже „Никога с ГЕРБ“ и 99.9% от членовете го подкрепят, това е силата, убедена е Нинова.

Тя посочи, че още преди пет години, когато за първи път се е явила за лидер на БСП в програмата си е записала, че за влизане в коалиция ще има допитване в партията.

Друга голяма манипулация, осъществена и чрез медиите, е за напрежение между БСП и Румен Радев. Нинова знаела за обявяването на намерението на Радев и Йотова да се кандидатират за втори мандат и ги е поздравила – „прави се така и в този момент„.

Не трябва да се търси интрига и противопоставяне там, където ги няма. Виждате ли някъде разминаване в политиките, във важното и принципите на БСП и действията на Румен Радев, коментира Нинова.

Според нея обаче не трябва да се обвързват резултатите от парламентарните и президентските избори, а и не е времето в момента, когато се правят номинациите за парламентарните избори, да се правят номинации за президентските избори, както са направили някои структури на БСП.

Нинова отрече намерение тя лично да се кандидатира за президентския пост.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Поредица от пет земетресения в централна Хърватия

Поредица от пет земетресения са отчетени в централна Хърватия,  най-силното е 3,4 по скалата на Рихтер, което е било в 4 и 55 часа сутринта, съобщава „Дубровник таймс“. Според EMSC най-силно земетресение е с епицентъра близо до град Страшник, но е усетено и в столицата Загреб. Десет минути след земетресението в Петрина,

Read More »