Нинова: „Продължаваме промяната?…“, та тя не е започнала

Прочитания 40231
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

В БСП са подготвени, предвидими, консолидирани, знаят какво трябва да се направи и знаят как трябва да се направи. Така социалистите влизат в предизборната кампания за изборите 2 в 1 на 14 ноември, увери соцводачът Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ.

Социологическите проучвания показват, че поведението на БСП в последните месеци е било правилно. Част от агенциите посочили, че повишават резултатите си, други дават, че БСП са на трето място, но това показва, че с поведението си социалистите връщат доверието на избирателите. БСП ще продължат с правилното си поведение, тъй като държавата има нужда от стабилност.

Всичко зависи от следващите два месеца, уточни Нинова за крайните резултати за „червените“ от изборите.

Във връзка с новия политически проект „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев, Нинова коментира, че сигурно ще има някаква промяна. На нея й се струва и би искала да коментира две неща – тезата, че с десни политики ще постигаме леви резултати и опита за обезличаване на идеологиите на партиите, което може да бъде опасно, предупреди Нинова.

Тя иска да види практически как разбират политиката Асен Василев и Кирил Петков. Просто засега имаме нов проект, едни лозунги и общи фрази, които ги изговарят всички политици, каза тя.

Новият формат на политическия проект какво ще прави – ще даде ли останалите държавни богатства на концесии, или ще споделя лявата мярка за пътища, инфраструктура, води и плажове да не се отдават на концесия? Продължаваме промяната? – с реторичен въпрос коментира лозунга и името на новата партия Нинова и продължи като реплика: „Но тя не е започнала.“

Иначе Нинова ще изкача Петков и Василев да им мине романтичният период, и ги очаква на терена на политическата битка.

Готови ли са Петков и Василев в първите 100 дни да направят промяна в Закона за здравето, промяна в разпределението на субсидиите, промяна в Закона за предучилищното и училищното образование, запита Нинова и отново заяви, че дълбоката промяна още не е започнала. Какво мислят за джендър идеологията и Истанбулската конвенция, запита още Нинова.

Нинова увери, че никой от БСП не води разговори да се присъедини към политическия проект на Василев и Петков. Двамата бивши служебни министри водили разговори и действали да използват регистрацията на „Екогласност“. „Непочтен ход, но колегите на социалистите решили да откажат. Коалицията „БСП за България“ остава единна, увери Нинова и посочи, че в този формат се явяват и на изборите.

Въпреки това Нинова призна, че има притеснения, че Кирил Петков и Асен Василев могат да откъсна електорат не само от БСП, но и от другите партии – всичко обаче зависело от посланията им за изборите.

Нинова иска първо да види програмите и идеите на политическия проект, който й приличал на дежавюто на Слави Трифонов в началото.

БСП твърдо ще подкрепи президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова на предстоящите президентски избори.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Калин Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ВМРО се явява самостоятелно на парламентарните избори

ВМРО ще се явят самостоятелно на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това обяви в студиото на БНТ лидерът на войводите Красимир Каракачанов. Все още се търси най-подходящата президентска двойка за този вид избори. Един или двама от хората, които са номинирани за президентската двойка са нови лица, а другите са свързани

Read More »