Нинова призова да вдигнем глава и да подадем ръка на слабите

Views 18983
0 0

Да е честит празникът на свободата. Поклон пред хилядите български, руски, беларуски, украински, полски, финландски, румънски, черногорски и сръбски воини загинали в Руско- турската освободителна война. Паметен завинаги остава подвигът на българските опълченци. Те дадоха живота си, за да я има Родината ни.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Пловдив по повод националния празник.

Днес всеки българин, където и да се намира, носи в сърцето си частица гордост и свободолюбие. Това ни събира в едно. Защото да си българин е състояние на духа. Дух на достойнство, на съзидание, на непримиримост към всяко потисничество и несправедливост. От този дух имаме нужда и днес, защото много страхове отнемат от силата ни. Но ние можем да ги преодолеем, подчерта соцводачът.

Тя призова да вдигнем глава, да подадем ръка на уплашените и слабите, да ги преведем през трудностите и заедно да бъдем горд и свободен народ.

Може да бъде изображение с 1 човек, standing, на открито и паметник

Това, което ни научи Освобождението и което трябва да завещаем на следващите поколения българи е, че свободата води след себе си развитие, отбеляза още Нинова.

По повод празника вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов изтъкна, че партиите са временни, но България ще остане във вековете.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта, че имаме нужда от обединителен патриотизъм.

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че трябва да възстановим държавността.

От Шипка президентът пък се обърна към управляващите, че се опитват да поставят паметта ни под карантина.

В отговор премиерът Бойко Борисов подчерта, че тържества по време на пандемия не се правят.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Няма данни за пострадали българи при земетресението в Гърция

Няма данни за пострадали българи при земетресението в Гърция с магнитуд 6 по Рихтер, съобщават от външно министерство. По информация на генералното ни консулство в Солун земетресението е регистрирано днес в 12:16 часа на 24 км северозападно от град Лариса и 21 км от град Еласона (област Тесалия) като е […]