Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Нинова пресмята стабилно 3-то място, без срива на останалите протестни партии

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще изчака окончателните резултати от изборите, за да се коментира, но трудното започва от утре.

Нинова подчерта, че 92% от симпатизантите на БСП са гласували за втория мандат на Румен Радев, така че не е грешка неговата подкрепа. Позицията, която имахме в 46-то Народно събрание ни помогна да няма срив, който го има при другите партии на промяната. Нашето поведение с много послания ни помогна да бъдем така стабилни, както засега е третото място, каза Нинова.

Оставката на Корнелия Нинова не е обсъждана след третото място на партията. Имало е събрание на Изпълнителното бюро на партията.

На пресконференция на „Позитано“ 20 Нинова благодари на всички български граждани, които са гласували въпреки притесненията от коронавируса и машинния вот. Ниската избирателна активност на изборите е много силна камбана за проблем към всички ни – апатия и недоверие на гражданите към институциите, посочи Нинова.

По думите ѝ трябва мъдрост и разум при взимане на решения, като БСП ще се отзове на разговорите за правителство, с диалогичност, разумност и конкретни предложения.

Нинова отбеляза, че разговорите за кабинет ще бъдат сложни, ще трябва време, но няма време за приемане на бюджета за 2022 г.

Според нея, докато се водят разговорите за правителство, най-голямото усилие ще бъде мнозинството в парламента за бюджета за 2022 г. БСП са готови със своя проектобюджет, като трябва да се търси разум и съгласи по отношение на политики за бюджета. Когато бъдем поканени за правителство, ще подходим по същия начин, увери Нинова.

Тя не може да каже какво трябва да стане и какво правителство трябва да се състави, има си органи на партията какви преговори за какво правителство и с кого да се води. БСП ще отидат с много ясна програма и приоритети за разговорите за съставяне на кабинет. Тръгването на авансово с червени линии и условия, с другите партии на протеста, ви казвам, че би се отразило зле на каквито и да било разговори. Не бихме казали от днес това са ни червените линин, но искаме да бъде уважавана нашата програма и приоритети, настоя Нинова.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Гражданите на Словакия събраха близо 3 млн. евро за снаряди за Украйна

Граждани на Словакия, недоволни от отношението на правителството на...

Иран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина

Иран може да преразгледа своята "ядрена доктрина" на фона...

Обмислят създаване на нов закон за земеделските кооперативи

Министърът на земеделието и храните и браншови организации се...

Енергийният служебен министър ще предоговоря с „Боташ“ (ОБНОВЕНА)

Депутатите приеха доклад за дейността на Временната комисия за...

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

40 дни от кончината на патриарх Неофит

Главата на БПЦ почина на 13 март на 78-годишна възраст

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img