Нинова печели битката за БСП с над 81%

Изборът за председател на БСП бил честен

Views 12143
0 0
Снимка: БГНЕС

81,5% от социалистите избраха на вътрешния избор Корнелия Нинова да оглави БСП за втори мандат. Това стана ясно от брифинг на партийната ЦИК.

Глас в нейна полза са подали 43 228 социалисти. Основният ѝ опонент Кирил Добрев е спечелил доверието на 7 914 леви, което е 14,9%. На трето място е Красимир Янков, за когото са гласували 1 118 социалисти. За Валери Жаблянов вот са подали 1,4% от социалистите. Избирателите с право на глас в партията са 80 236. От тях са гласували 53 807. Избирателната активност е над 67%.

Според председателя на ЦИК на БСП социалистите показали активност и че партията е демократична. Те показаха със своята активност, че желаят те да избират председателя на БСП, изтъкна той.

Изборът за председател на БСП беше честен, категоричен бе Войнов. Всички кандидати били с равни условия в лидерската битка. Организацията на вота била перфектна.

Българските социалисти показаха, че могат да проведат, да организират и да довършат докрай един наистина исторически и революционен избор за председател на БСП. За първи път в историята на партията и за първи път в България – довършен докрай такъв избор.

Това каза Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на БСП, пред Би Ти Ви.

Социалистите показаха, че могат – без пари, без заплати, без професионално назначена изборна администрация – да проведат един честен избор. Те се събраха, на добра воля и по собствена инициатива, гласуваха, агитираха и направиха един европейски и демократичен избор. Г-н Борисов може да гледа и да се учи от вчерашния ден и, дай Боже, някой ден неговата партия да стигне до това ниво – членовете да избират, а не той сам да се самоназначава, каза още той.

По думите на Свиленски в изборния ден не е имало нито манипулации, нито грубости, нито контролиран или купен вот, а само – социалисти избират социалисти:

Те са си дали живота за тази партия и е обида към тях да се твърди, че вотът е по някакъв начин манипулиран. Още по-лошо е, че тези обвинения идваха от някои от кандидатите за председател.

Г-н Добрев, г-н Жаблянов и г-н Янков са на първо място социалисти и от днешния ден ще започнем всички заедно да работим за това – БСП да победи на следващите парламентарни избори, убеден е Георги Свиленски.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

Антония Иванова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

МОН дава на училищата свобода за мерките срещу COVID-19

Когато системата работи в условия на по-голяма децентрализация, работи по-добре, но трябва да кажем целта, която трябва да следват, както и основните насоки. През март месец това се видя. Това коментира пред БНР министърът на образованието Красимир Вълчев във връзка с противоепидемичните мерки, които трябва да бъдат спазвани в училищата […]