Нинова оцени като „добро“ състоянието на икономиката преди консултациите в НС

Views 10765
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Започнаха консултациите в Народното събрание, които бяха свикани от БСП с цел да бъде обсъдена макрорамката на Бюджет 2023 още преди свикването на Народното събрание. Целта – максимално бързото приемане на фискалната рамка.

На срещата не се явиха 3 от представените в бъдещия парламент партии – „Демократична България“, „Възраждане“ и „Български възход“.

Поискахме тази среща, защото за нас най-важната тема е инфлация, цени, доходи, настъпващият отоплителен сезон и важността от мерки за домакинствата и икономиката в идващите трудни месеци. Предстоят тежки разговори за съставяне на правителство, но едновременно с това трябва да приемем бюджета за следващата година. Имаме вече лош опит от подобна ситуация в предишни парламенти, когато служебният кабинет внесе бюджет, а парламентарните групи го прекроиха напълно„, обоснова необходимостта от настоящите консултации лидерът на БСП.

Таван на цените на основни продукти, подпомагане на гражданите и бизнеса в сметките им за ток и природен газ, повишаване на минималната работна заплата на 50% от средната – това са сред основните приоритети на левицата. И, според Нинова, изпълними, о оглед на „добрата икономическа ситуация„.

В края на септември има 9 млрд. в хазната, служебният кабинет отчита 1 млрд. излишък, дългът, който е гласуван, не е изтеглен в целия си размер. Тоест оценяваме икономическата ситуация към момента като добра и развиваща се„, влезе и в полето на икономическите анализи Нинова.

Тя коментира и отказа на „Демократична България“, „Възраждане“ и „Български възход“ да не се явят на консултациите. „Това е тяхно решение, може би това показва, че тези теми не са важни за тях. А за нас те са най-важни.“

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

И БСП ще издигнат кандидат за председател на НС

След като, противно на първоначалните си заявки, „Продължаваме промяната“ издигнаха свой кандидат за председател на новото 48-о Народно събрание в лицето на Никола Минчев, това ще направи и БСП. Новината съобщи в кулоарите на парламента лидерът на „столетницата“ Корнелия Нинова след края на консултациите между парламентарно представените партии (без „Възраждане“, […]