Нинова: Оставка – Не!

Резултатът ни не е добър, но не драматизираме от това, обясни Нинова. Ще си вземат обаче поуки. В събота ИБ на БСП свиква пленум, за да обсъди резултатите

Views 80445
0 0
Снимка: архив Димитър Кьосемарлиев

Лидерът на БСП Корнелия Нинова няма да подава оставка.

Това стана ясно от брифинг в партийната централа, след като евродепутатът Петър Витанов обяви, че социалисти искат оставката й като председател на парията и че са събрани над 70 подписа за свикване на пленум на социалистоте.

Крайно сме притеснени от все по-понижаващата се избирателна активност, изтъкна тя.

Резултатът ни не е добър, но не драматизираме от това, обясни Нинова. Ще си вземат обаче поуки. В събота ИБ на БСП свиква пленум, за да обсъди резултатите.

БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ и няма да влиза в коалиция с ГЕРБ и ДПС, стана ясно от думите на Нинова. Червените продължавали битката си срещу модела ГЕРБ.

Дали ще има Конгрес на БСП щели да решат членовете на Националния съвет на партията. Оставки няма да подаваме, отсече Нинова. Оставката й се искала от хора, които през цялата кампания вещаели крах за столетницата.

Лидерът на БСП не очаквала „Възраждане“ да са преди тях. Дали БСП ще участва и как във властта, щяло да се види през мандатите, но коалиция с ГЕРБ – не. По-добре е да има редовен кабинет, смята още червеният водач.

Снимка: БТА

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Президентът нареди леки армейски рокади

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, съобщиха от администрацията на президента. Със свой указ, считано от 1 октомври, президентът назначава полковник Станимир Йорданов на длъжността директор на дирекция „Операции и подготовка“ в Щаба […]