Нинова не отстъпва, а Кирил Петков продължава диалога

News24sofia.eu

Изпълнителният съвет на ПП се събира днес

Views 40741
0 0

БСП се връща на масата за преговори за правителство, когато „Продължаваме промяната“ предложи друг кандидат за премиер вместо Кирил Петков. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с премиера в оставка Кирил Петков в парламента. „За левицата това е неприемлива кандидатура„, категорична бе тя. Нинова поясни, че Петков е запознал парламентарната група с целия процес за решението за изгонване на руските дипломати – кой е участвал. Но това не променя по никакъв начин позицията на БСП.

Корнелия Нинова отказа да отговаря на въпроси на журналисти и се прибра в стаята на ПГ на БСП.

Стана ясно, че се събира изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“, за да обсъдят днешните разговори по темата.

Самият Кирил Петков твърди, че няма еднолично решение по темата с изгонване на руските дипломати от България. Той поясни за пореден път, че това е станало последователно институционално. „Цялата машина е работила по този въпрос от дълго време. Единствената грешка, която допуснах, е комуникационното представяне на събитието и то трябваше да излезе от институциите, които са работили по темата„, каза премиерът.

По думите на Кирил Петков диалогът продължава. И преди е „имало непреодолими неща, но сме успявали да ги преодолеем„, уточни той. За премиера най-важни остават икономическото състояние на страната и антикорупционната тема.

Много е изгодно за някого цялата тема да е „трябва или не трябва да се гонят руски дипломати“, а важното са цените, КПКОНПИ. Много е удобно за някои среди това да се измести„, обясни той.

На базата на всички доклади, няма правителството, което да вземе друго решение. Имаме 43 дипломати, няма европейска страна с толкова на брой служители„, заключи министър-председателят.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Пет нови лоши новини за Путин

Според международно проучване руският президент Владимир Путин е най-малко надеждният лидер в света. В САЩ фаворитът на Путин Доналд Тръмп в момента губи позиции. А в Германия двете най-критични към Путин партии – Зелените и ХДС – печелят най-много точки сред обществеността. Бавно и сякаш неудържимо огненият валяк на руската

Read More »