Нинова идва в парламента да обяснява за язовирите

Христо Гаджев от ГЕРБ възрази

Views 31455
0 0
Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова иска да направи изложение за язовирите в България по време на парламентарния контрол. Това съобщи председател председателят на 47-то Народно събрание Никола Минчев от трибуната на парламента.

Нинова поискала мултимедия в пленарна зала и достъп до парламента на председателят на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Петър Горновски, на изпълнителния директор на държавното предприятие за управление и стопанисване на язовири Цако Бънчев и на Цветан Цирков от отдел „Управление и преструктуриране на държавното участие“.

Христо Гаджев от ГЕРБ възрази на процедурното предложение и заяви, че може да се включи отделна такава точка, която да е извън парламентарния контрол. Такова чудо и такава процедура в правилника на Народното събрание няма, възмути се Гаджев, който недоумява защо да се допускат хора в парламента, които могат да дойдат след 15 ч.

Според Гаджев връщането на председателя на Народното събрание Никола Минчев в парламента не му се отразява добре.

Десислава Атанасова не знае по каква причина ще участват изброените лица в заседанието на парламента. Нинова може по всяко време да вземе думата по тема извън дневнтия ред и това не го оспорваме, но става присъствено. Надявам се, че ще проявите разум и ще се съобразите с обстановката и заповедта на Кристиан Вигенин, настоя Атанасова.

Според нея има особено неразбиране от депутатите, които не са чели заповедта на председателя на Народното събрание. Тя няма нищо против Нинова да представи информация за язовирите, но от ГЕРБ са против, че в сградата ще влязат външни лица, които нямат пряко отношение по темата.

Отговорът на левицата не закъсня. Георги Свиленски от БСП заяви, че председателят на парламента основателно разказал защо трябва да се допуснат изброените лица. Това не е изслушване и моля госпожо Атанасова прочетете правилника и не подвиквайте от място, призова Свиленски депутатът от ГЕРБ.

В крайна сметка депутатите гласуваха със 115 гласа „за“, 46 „против“ и въздържали се „16“. Така предложението се прие и министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще дойде в парламента, за да даде информация за състоянието на язовирите в България.

Малко преди това народните представители се скараха за дневния ред.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

НСО ще гони журналисти от НС!

"Ако не сложиш маска ще повикам охраната да те изгони от сградата". Така представител от пресцентър на Народното събрание, се обърна към журналистът на ИА New24sofia.eu.