Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Нинова: ДБ се скриха, отговорността за бюджета е тяхна

Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ отказа среща с БСП днес, това е тяхно решение. Очевидно има разнобой между тях, вчера един каза, че ще дойдат, днес, че няма – това е вътрешно коалиционен въпрос. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента, след като от ДБ не се появиха на насрочената среща за преговори за съставяне на кабинет в третия мандат.

Нашата отговорност обаче е за държавата, ние не се месим в работата на коалиции, но си правим изводи от техните действия – за нас означава, че не искат да има редовен кабинет и че искат да отиваме на избори, второто – по-лошо, че не искат да започне промяната на модела, за което хиляди граждани протестираха„, обясни Нинова.

От това зависи реформата в съдебната система, прокуратурата, но може би най-лошото за този момент, че с отказа си да дойдат на среща отказват да разговарят за актуализацията на бюджета – пенсионери, лекари, МВР, МО ще останат без средства, решението за това и отговорността е тяхна„, каза още лидерът на БСП.

По думите й, срещата с ИТН за утре остава – „от тяхното решение ще зависи как ще се продължи„. На въпрос – ако ИТН даде подкрепа, дали отново ще покани ДБ – Нинова отговори: „Мисля, че те сами ще дойдат.“

Лидерът на БСП припомни, че в неделя от „Изправи се.БГ! Ние идваме“ също са заявили, че подкрепата им зависи от ИТН, нещо такова са казали и от ДБ. „Очевидно мнозинството е отцепено, ние сме последователни хора, ще направим каквото направят те. Искаме ангажиментите обаче да се кажат публично, беше добре ДБ да имат смелостта да кажат защо няма да подкрепят кабинет – първо, второ, трето… Скриха се. Нашата цел е публичност и прозрачност, да заявят последната си воля„, призова още Корнелия Нинова.

Що се отнася до конкретни имена, трактовката на социалистите е, че „Демократична България“ са провалили преговорите с ИТН с предложението си за конкретни имена.

При нас няма причина – не предлагаме конкретни имена, защото знаем реакцията, ако търсят оправдание, аргументът, че няма конкретни имена, не работи„, категорична бе лидерът на БСП.

В четвъртък в 14 ч. Нинова свиква коалиционните органи, депутатите и на общия форум ще се решат по-нататъшни действия.

Припомняме, че след като отново получи третия мандат за съставяне на правителство, както и в предишното 45-то Народно събрание, което също не успя да състави правителство и се стигна до предсрочните избори на 11 юли, Корнелия Нинова заяви, че БСП ще подходи с „разум, мъдрост и спокойствие“ при процеса за съставяне на правителство, а от столетницата ще се бори за стабилно мнозинство в Народното събрание.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Възраждане“: Тайно изнасят боеприпаси от български бази, за да се изпратят в Украйна (ВИДЕО)

Министерски съвет иска да промени военновременните запаси на българските...

ГЕРБ си трие подкрепата за промените в Конституцията

Винаги може да се стигне до криза, но според...

И БСП, и ГЕРБ се заеха амбициозно да прекрояват бюджета на София

Групата на БСП-София в Столичния общински съвет няма да...

МВР спря от продажба близо 120 кг храна с изтекъл срок в Самоков (СНИМКИ)

Икономически полицаи предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни...

Умишлен палеж е отнел живота на българо-турското семейство в Германия

Пожарът, който отне живота на турско-българско семейство в Солинген,...

Кремъл предупреди шефът на Telegram да бъде по-внимателен след нападението край Москва

Кремъл предупреди собственика на Telegram Павел Дуров да бъде...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Флорида ограничава социалните мрежи за непълнолетни

Американският щат Флорида ще въведе една от най-строгите забрани...

43-годишен мъж от Суворово остава в ареста за нанесен побой на жена си

43-годишен мъж от град Суворово е задържан под стража...

Нигерийската армия спаси отвлечените ученици от щата Кадуна

Нигерийската армия спаси ученици и служители, които бяха отвлечени...

Сняг заваля на прохода „Шипка“

Сняг заваля на прохода "Шипка", съобщава БНТ. Температурата там е...

Платформата „Как се пише?“ подготвя в социалните мрежи зрелостници за матурата

Платформата "Как се пише?" стартира кампания за грамотност в...

САЩ прави опит за подновяване на мирните преговори в Судан

Съединените щати се надяват на подновяване на преговорите, насочени...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img