Нинова: Чисто експертен кабинет не е подходящ в този момент

Views 21768
0 0

Експертния кабинет трябва да има политическа подкрепа от парламентарни групи. Чисто експертен кабинет не е подходящ в този момент.“

Това заяви пред БиТиВи вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП коментира предстоящото връчване на третия проучвателен мандат. По думите й левицата не е предявила претенции тя да получи мандата. Според Нинова, ако президента Румен Радев реши да връчи мандата на БСП, партията ще го приеме. Тя подчерта, че социалистите са готови за диалог за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент.

Вицепремиерът заяви, че диалога между БСП, ПП и ДБ е гарантиран, като посочи, че той се основава на разработената преди седмица програма.

Нинова засегна темата и за решенията на Конституционния съд от близките дни. КС потвърди, че закриването на спецправосъдието не противоречи на конституцията и отхвърли искането на главния Иван Гешев да не бъде викан на отчет в парламента на три месеца. Според Нинова това е потвърждение, че се движим в правилна посока. Това е една малка победа по пътя за промяна на съдебната система, допълни тя.

Лидерът на БСП коментира и новината, че Русия отнема лиценза на два български и един чешки авиоремонтен завод. По думите и режима на санкции и контрасанкции е неработещ. Тя посочи, че трябва да се търси решение по дипломатически път.

Нинова се похвали и че страната ни е първа по ръст на индустриално производство в ЕС. За пръв път от 15 години сме на първо място с добра новина. Това се дължи на спрения рекет върху бизнеса, ограничените кражби, подкрепата за бизнеса и реорганизацията на производството, добави вицепремиера

Правителството падна след вот на недоверие заради лоши икономически показатели. Данните на Евростат показват, че това не е била истинската причина, категорична бе Нинова.

Ние постигнахме добро управление в последните месеца и оставихме стабилна икономика. Ако не съставим правителство ще тръгнем обратно надолу. Отговорността е на всички нас, каза още тя.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Депутатите спасиха закриването на 1000 тото пункта

Депутатите от 47-то Народно събрание разгледаха на първо гласуване в пленарна зала два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта – единият внесен от ИТН (Ива Митева, Любомир Каримански и Андрей Михайлов), а вторият – от петимата отцепници от ИТН (Деян Петков, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Светлин Стоянов и […]