Николай Витанов: Процентът ваксинирани няма да надхвърли 35%

Около 1 милион и 800 хиляди имат желание

Прочитания 5207
0 0

В България хората, които имат желание да се ваксинират, са около 1 милион и 800 хиляди. Към момента това са направили 1 милион и 400 хиляди. Има ефект от въвеждането на изискванията за зелен сертификат и в последните дни се ваксинират още хора, но броят ваксинирани няма да прехвърли 35%.

Това са очакванията на математика и бивш член на разформирования Национален оперативен щаб проф. Николай Витанов.

Знаете, когато на човек му вкарате една идея в главата, няма как да му промените мнението, докато не я изкарате„, коментира Витанов, добавяйки, че 75% от хората у нас, около 5 милиона, няма изгледи скоро да се имунизират.

По думите на математика това кога България ще излезе от здравната криза, зависи от спазването на мерките, а не толкова от увеличаване на тежестта им. А и с оглед на политическата ситуация пълен локдаун, очаква Витанов, да не бъде наложен.

И коментира думите си от петък, когато заяви, че броят на хората, хоспитализирани с ковид, може да достигне 9000 до 10 дни.

Тази прогноза не съм я измислил аз, тя се основава на числата, видими от данните на Министерството на здравеопазването„, добави той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Айя Йоргова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кацаров: Понеделник ме атакуват за броя починали, вторник - че въвеждам мерки

Най-лошият сценарий е изчерпване на капацитета на болниците – препълване на лечебните заведения, липса на апаратура за кислородо лечение, недостиг на персонал. При тези темпове на разпространение на инфекцията това ще се случи до 10 – 15 дни. Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров. В интервю за Нова телевизия министърът

Read More »