Николай Денков: Децата не трябва да поемат основния удар за снижаване на ситуацията

Прочитания 11901
0 0

Министърът на образованието Николай Денков декларира пред Комисията по здравеопазване как се подготвя МОН за идващата учебна година пред четвърта вълна на коронавирус.

С наближаването на 15 септември темата за училището и предучилищното образование ще става все по-чувствителна. Подготвяйки се за този момент, направихме анализ какви са последствията, част очаквани, част нови и има два резултата„, каза Денков.

По думите му основен проблем е с учебното съдържание, както има и проблем със стреса сред учителите и децата.

Втори проблем: Системата се разцепва на деца със средства и добро семейно положение, и деца, които изпадат от системата, които са голям процент от страната.

В подготовката за 15 септември са дадени няколко насоки, да се осигурят необходимите електронни устройства, отчете министърът.

Правят се необходимите стъпки.

Той заяви, че е направен контакт с фирмите, които осигуряват интернет и се търсят локални решения, така че да има достъп до интернет.

По-важната част обаче за Денков е подготовката на насоки затова как да се преминава в дистанционно обучение. В тази връзка са дадени три насоки – за училища, детски градини, Центровете за деца със специални образователни способности.

МОН смята, че насоките в момента са добра основа, която може да бъде доуточнена следващите дни, седмица преди това да има ясни насоки как да се действа в различна ситуация. По-голяма свобода се дава на училищата да вземат решения на локално ниво в рамките на определени граници, какво се случва, когато един ученик се разболее, един учител се разболее – червена зона, тъмночервена зона – има диапазон от решения, обясни Денков.

Той добави, че информационните системи на МЗ и МОН се интегрират, за да има цялата информация.

Децата не трябва да поемат основния удар по отношение на снижаване на ситуацията по разпространение на коронавирус в страната„, призова министър Николай Денков.

В заключение той коментира и изказванията на ректора на Медицински университет Пловдив, който дава различни права на ваксинирани и неваксинирани. „Това е академична автономия, имат право как да назначават, дали сме правата за решения, които да бъдат в съответствие със законите„, каза Денков.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

БХРА се обяви против две различни ДДС ставки за заведенията

Недопустимо и дискриминационно спрямо бизнеса и клиентите е да има две ставки на ДДС за храната, продавана и доставяна от ресторанти. Това заявиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Така коментират ресторантьорите изказването на служебния министър Стела Балтова, че се обмисля намалената ставка на ДДС от 9 на сто да остане

Read More »