Никола Минчев ще търси подписа си за решетките

Views 19780
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Председателят на парламента Никола Минчев не помни да е подписвал разрешение за монтиране на решетките в парламента. Пред медиите в кулоарите той каза, че те са поставени по искане на НСО. Това е по желание на охраната във връзка с януарските събития, когато имаше пробив в сигурността, обясни парламентарният шеф. Попитан дали е разписал разрешението за монтажа Минчев отговори: „Не си спомням да съм подписал, но ще погледна, за да ви уверя дали съм точно аз.“

Спазени са процедурите за опазване на Народното събрание като паметник на културата, стана ясно още от коментара му.

Председателят на парламента не вижда аналогия със загражденията по време на кабинета Орешарски. Решетките щели да са използват при нужда.

Органите смятат, че това е необходима мярка, за да се обезпечи сигурността на сградата, каза Минчев. Дали ще бъдат демонтирани, можело да се обсъди на председателки съвет.

Бившият председател на Народното събрание Ива Митева заяви, че не е виждала решетките, но смята, че поставянето им е трябвало да се обсъди на председателски съвет. По думите й поставянето им няма как да стане без санкцията на парламентарния шеф.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

72% икономическа активност през първото тримесечие на 2022 г., сочат данните на НСИ (ТАБЛИЦА)

Коефициентът на икономическа активност за населението на възраст 15 – 64 навършени години е 72.0%. В сравнение с първото тримесечие на 2021 г. се увеличава с 0.6 процентни пункта. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Коефициентът на заетост за населението на възраст 15 – 64 навършени години нараства с […]