Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Никола Минчев не очаква разпад на коалицията

Снимка: архив БГНЕС

Председателят на Народното събрание Никола Минчев говори на Оборище – мястото на първото „народно събрание“, взело решение за свикване на Априлското въстание, съобщиха от Пресцентъра на парламента.

Поуката, която можем да извлечем от предците ни, участници в събранието в Оборище, е винаги да се водим от националния интерес, от принадлежността си към демократичния свят и от верността към неговите ценности,“ това заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев пред участниците в събора-поклонение в историческата местност Оборище.

„Понякога животът ни изправя пред труден политически избор, принуждава ни да вземаме тежки решения с последици върху бъдещето на всички нас, кара ни да търсим общото в различни позиции, често пъти дори противоположни,“ отбеляза председателят на парламента. Той посочи, че и на Оборище „е имало разгорещени дебати – за гласуване на пълномощия на апостолите да вдигнат въстанието и да го ръководят, какви да бъдат формата и характера на въстаническите действия. Но всички са единодушни за необходимостта от избухване на въстание,“ подчерта Никола Минчев.

Така той направи паралел към настоящата политическа обстановка и спекулациите, че коалицията е пред разпад заради предстоящото гласуване на военна помощ за Украйна.

Припомняме, че вицепремиерът и министър на икономиката и същевременно лидер на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията ще напусне коалицията, ако бъде взето решение за предоставяне на военна помощ на Киев.

Минчев уточни, че не вярва коалицията да се разпадне, въпреки позицията на лидера на БСП. Според него няма опасност това да се случи, а на коалиционен съвет ще бъде търсен оптимален вариант, за да се приеме общо решение за техническа помощ„.

Тук трябва да се отбележи, че в Киев българският премиер заяви, че ремонтът на украинска военна техника в България също е вариант за военна помощ на Киев и именно това може да се окаже компромисното решение по въпроса.

Припомняме, че вчера в Кърджали самата Корнелия Нинова даде заявка да остане във властта. „Знаете колко трудности и колко кризи ни връхлетяха, но участието на Българската социалистическа партия в правителството е гарант за социалната държава, за защита на правата на трудещите се хора„, обяви тя, след като поздрави трудещите се хора по случай 1 май.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Емил Димитров: Петя Банкова направи доста бели в митниците

Емил Димитров е роден през 1962 г. в Перник....

Антон Хекимян: В Столичната община е пълен хаос

Антон Хекимян е общински съветник на ГЕРБ в Столичния...

Георги Вулджев: Бюджетът на Асен Василев е пълна катастрофа

Георги Вулджев е завършил Националната гимназия по древни езици...

Петър Витанов: През последните 15-20 години ние изглеждаме безбъдници

Докато председателят на БСП Корнелия Нинова се радва, че...

Доц. Красен Станчев: Големите харчове в държавата ще доведат до рискове в бъдеще

Наблюдаваме мощно предизборно увеличаване на заплати в държавния сектор...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Управляващите печелят изборите в Хърватия

Очертават се преговори за съставяне на коалиция

Служебният кабинет ще слуша гласа на бизнеса

Без гласа на бизнеса политическите решения в сфера като...

Гешев подозира, че Борисов стои зад атентата срещу него (ВИДЕО)

Бившият главен прокурор Иван Гешев се яви на разпит...

Васил Терзиев: Вълка иска сам да събори незаконния си хотел

По план върви събарянето на хотела на Румен Гайтански-Вълка...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img