Няма пострадали българи при масовата стрелба в Калифорния

Екип на News24sofia.eu
Views 2427
0 0

Към момента няма данни за пострадали български граждани при масовата стрелба в Монтерей парк, Калифорния, информира в своята Фейсбук страница Генералното консулство на България в Лос Анджелис. Дипломатическото ни представителство е в контакт с отговорните местни власти, става ясно още от съобщението.

При масовата стрелба в Монтерей парк загинаха 10 души – 5 мъже и 5 жени, а други 10 са ранени. Заподозреният за убийството по време на тържество за Лунната нова година в събота вечер се е самоубил, докато полицията се е приближавала към микробус, с който той се опитвал да избяга.

Монтерей парк, който се намира на около 16 км източно от центъра на Лос Анджелис, е с население от 60 000 души, мнозинството от които са с азиатски произход. В събота там започна двудневен фестивал, който е една от най-големите прояви по случай Лунната нова година в Южна Калифорния.

Това е петото масово убийство в САЩ за месеца, както и най-смъртоносното от 24 май насам, когато 21 души бяха убити при нападение в начално училище в град Ювалди, Тексас.

В случай че разполагате с информация за пострадали по време на инцидента наши сънародници или имате съмнения за такива, от консулството призовават да бъдат уведомени на следния имейл: consulate.losangeles@mfa.bg или на денонощния телефон за спешни случаи: +1 (310) 437-3606.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Откриха наркотици в затвора в Белене, укрити в маратонки

Иззеха наркотици в затвора в Белене, съобщиха от полицията. На 22 януари, около 14:00 часа в стая за проверка на багаж преди свиждане, носен от 35-годишна жена, са открити две топчета с наркотици. Те били укрити в маратонки. Количеството и вида на веществата са в процес на изясняване и са […]