Независимите депутати не поставят условия за нов кабинет

News24sofia.eu
Views 37149
0 0
Снимка; архив БГНЕС

Независимите депутати ще подкрепят кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“. Нямаме никакви условия. Това заяви бившият депутатът от ИТН, а понастоящем независим депутат проф. Николай Радулов пред БиТиВи.

Радостин Василев представлява независимите депутати в преговорите с ПП. Радулов не знае какви решения взима Кирил Петков, но в ИТН научавал за взетите решения от пресата.

По отношение на изгонването на 70-те руски дипломати, Радулов посочи, че самото изгонване на руските дипломати е политически акт, а не е свързан с контраразузнаването.

По думите му изгонени са хора, заподозрени в извършване на шпионска дейност. Става въпрос за влияние върху политици и общественици, добави Радулов.

Според него ние в момента нямаме перфектният съвет по национална сигурност, но хубавото е, че в момента действа. БСП има своите избиратели и трябва да говорят такива неща, които избирателите очакват от социалистите. Русия се бърка много активно във вътрешната и външната политика на България, изтъкна Радулов.

Това оттегляне на БСП от преговорите за съставяне на правителство е да се покаже, че връзката с Русия е жива и БСП се старае да я поддържа. БСП виждат една възможност част от загубения през последните години електорат, смята бившият депутат от ИТН. Той е на мнение, че със сигурност политиците от БСП се срещат с руски дипломати.

Според него освен БСП, с Русия са свързани и „Възраждане“.

Радулов отново би поставил оценка „тройка“ за състоянието на сигурността у нас. Проблемът не е в дипломатите, а в това, че ние не бъркаме по-дълбоко в руските групи в страната. В енергетиката има определени хора, свързани с руските интереси и пречат за възможности за акумулиране на енергия, обясни независимият депутат. Радулов има информация за находището в Чирен за изграждането на нови кладенци, без да се ремонтират старите. Разширяването на газохранилището представлява риск, предупреди Радулов.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Другите еднолични решения на Петков според Нинова - спирането на руския газ и затвореното небе

Другите случаи, в които Кирил Петков е взимал еднолични решения, без да уведомява коалиционните си партньори от БСП, по думите на лидера и вицепремиер Корнелия Нинова са спирането на газовите доставки от „Газпром“ и затварянето на въздушните пространство на България за руски самолети. Представителите на БСП разбрали от медиите за

Read More »