Неизвестен хвърли коктейл „Молотов“ по храм във Варна

Екип на News24sofia.eu
Views 1538
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Филип Станчев

Неизвестно засега лице е хвърлило малко след 2 часа миналата нощ бутилка със запалителна течност по най-новия варненски храм „Св. Прокопий Варненски“, съобщи БНТ.

Не са били нанесени сериозни щети по църквата.

Камера за видеонаблюдение е заснела подпалвача – мъж, облечен в черно, който носи в ръцете си бутилка. Той хвърля коктейл „Молотов“ през оградата на църквата. По данни на полицията подпалвачът се е целил във вратата на храма, която е от дърво, за да предизвика пожар. 

Лицето се издирва. 

Бутилка със запалителна течност е хвърлена по фасадата, увредени са плочката на храма и е опушена, каза главен инспектор Даниел Михов – началник на сектор „Криминална полиция“ в РПУ-Варна.

Според митрополит Йоан, този инцидент не е първото посегателство срещу храм във Варна. Последният такъв случай е със запалена гума в двора на Митрополията в близост до Катедралния храм „Успение Богородично“.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Прожектират безплатно в Пловдив филм с послание към шофьорите, режисьорът е Христо Порязов (ВИДЕО)

Филмът има конкретна цел – да събуди отговорност в нас: активните шофьори и бъдещите такива