Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Не сте много интересни“ – Борислав Михайлов се подразни на журналистически въпроси (ОБНОВЕНА)

Снимка: LAP.BG

Няма никакво напрежение нито във ФИФА, нито в УЕФА, нито във футболния съюз, защото президентът се знае, каза Борислав Михайлов по време на среща с журналисти след заседанието на изпълнителния комитет на БФС. Думите му дойдоха в контекста на въпрос, свързан с изненадващото му завръщане начело на футболния съюз и със споровете, които този му ход предизвика.

Бившият вратар няколко пъти показа раздразнение към журналисти, като включително заподозря лобиране в подкрепа на други хора.

След обявяването на връщането на Михайлов от ФИФА и УЕФА поискаха отговори от БФС. „Ние сме отговорили, каквото са ни питали. Концентрирайте се върху днешния ден. Не сте много интересни„, каза президентът на БФС след въпрос на репортер на Би Ти Ви.

Минути след това той реагира остро след въпрос на репортер на „Дспорт“, като отказа да отговори. Питането беше свързано с твърдението на члена на изпълнителния комитет Петър Величков, че не е бил поканен да присъства на заседанието.

След това въпросът беше зададен повторно от друг журналист и Михайлов отвърна, че Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов, изнася вътрешна информация от заседанията на изпълнителния комитет.

Няма такъв член като него, който да прави кампания срещу хората, с които работи. Той е тук по моя покана, аз го включих в екипа си. Няма право да бъде член, който изнася информацията от заседанията. Няма как да стане. Няма как да бъде и тук, и да се готви за конгрес с неговата компания. Не може да си тук и да критикуваш колегите си, докато си седнал с тях на една маса„, каза Михайлов.

Аз покана нямам. Срамно е това поведение на ръководството, не мисля, че зад това действие стои Михаил Касабов (който беше изпълняващ длъжността президент на БФС в отсъствието на Михайлов). Имам информация, че всички в БФС са се снишили и са оставили Михайлов да се разпорежда, без да има правно основание за това„, заяви преди това Величков.

В същото време Бербатов продължава срещите си с представители на футболните клубове из България. „Представихме идеите си за промяна на българския футбол пред отборите от тези региони. Другата седмица продължаваме със срещите в останалите футболни центрове на България. И така – докато не посетим всички и не покажем уважението, което заслужават„, заяви бившият нападател на националния отбор във „Фейсбук“. Той настоява за извънреден конгрес през септември, за да не се чака до редовния в началото на 2022 г.

Накрая изборът е ваш, на отборите: дали искате промяна и дали ще гласувате за нея, или сте доволни от статуквото и предпочитате всичко да продължи по стария начин. (Р)еволюцията е тук„, написа Бербатов.

Аз говоря, когато има какво да кажа. Всеки има правото да се кандидатира за президент и да си прави кампания. Има си устав, има си ред. Бербатов не ми е таргет на мен„, заяви Михайлов.

Клубовете искаха аз да си завърша мандата и това ми е целта. Ако има нещо, което да кажа, ще го кажа на конгреса, когато се срещнем с Бербатов. Има устав (на БФС). Един месец до конгрес трябва да се обявят кандидатурите. Все още няма назначен конгрес. Всеки може да се кандидатира и започва предизборната кампания, както е за парламент, за президент, а не осем месеца преди това. Аз достатъчно съм говорил – 15 години. Ще говоря най-вече пред хората, които ме избират. Не съм човек, който ще създава жълтини. Само да не забравят да не прекрачват добрия тон„, добави Михайлов.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Русия унищожила 5 бази на бойци в Сирия

Руските въздушно-космически сили са унищожили пет бази на бойци...

Иран предупреди Съвета за сигурност за последствия при военен отговор на Израел

Израел "трябва да бъде принуден да спре всеки по-нататъшен...

Водата в руската Курганска област достига опасни нива

Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се...

Поляк е арестуван за заговор за убийството на Зеленски

Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е...

Унгария разследва съперник на Орбан за чуждо влияние

Унгарският опозиционен политик, известен като критик за управляващите, Петер...

Република Сръбска отрича геноцида в Сребреница

Парламентът на автономната Република Сръбска прие доклад, в който...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Си Ен Ен: Израел забавя офанзивата в Рафах

Бени Ганц настоява за ясен военен отговор

САЩ, Япония и Южна Корея проведоха съвместни военни учения

Южна Корея, Япония и Съединените щати организираха отдавна планирани...

Иран сочи за предварително предупреждение за нападението в събота, САЩ отрича

Иран е уведомил съседните държави и съюзника на Израел,...

Медведчук: Заради Зеленски Украйна продължава да губи територии

Продължаването на сегашния курс от украинския президент Володимир Зеленски...

Съдът остави в ареста двама задържани за имотни измами в Русе

Окръжният съд в Русе в четвъртък остави за постоянно в...

Жозеп Борел: Близкият изток стои на ръба на пропастта

Върховният представител за външната политика на Европейския съюз Жозеп...

Мъж, обвинен в убийство във Великобритания, искал да убие още хора

Мароканец, обвинен в убийство на пенсионер "в името на...

Пожар в двора на пловдивската болница „Св. Георги“

Горене на отпадъци предизвика пожар в двора на Университетската болница...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img