Не сме РБ и не правим трикове, убеждава Ивайло Мирчев

Добър вариант няма, най-лошият е нови избори

Views 18485
0 0
Снимка; архив БГНЕС

За България е важно да има правителство, за да влезем в Еврозоната на 1 януари 2024 г., както и да се „запретнат ръкави“, за да се преодолее ветото за Шенген. Не може да има управление на всяка цена, това заяви Ивайло Мирчев в студиото на Нова телевизия.

Не сме Реформаторския блок, за да правим такъв завой„, обяви и Мирчев явно с препратка към „предизборния трик“ на Лукарски от 2014 година, когато Реформаторския блок влезе в коалиционно управление с ГЕРБ, макар и мандатът да приключи злополучно с разцепление.

Той потвърди тезата на ДБ, че изборите са най-лошия вариант измежду останалите, които също са лоши, че ДБ няма да подкрепи първия мандат на ГЕРБ, независимо дали ще бъде предложен кабинет със „сламени експерти“.

Няма значение кой ще е кандидат премиер на ГЕРБ, а кой ще бъде той, ще разберем, когато Лионел Меси се събуди, поне става рано, иронично коментира Ивайло Мирчев. Той припомни и че със сигурност мандат на ГЕРБ няма да подкрепят от партията му, а аргументите за това не са малко, като един от тях е въпросът с Шенген.

Добър вариант няма, най-лошият е нови избори, посочи Мирчев.

Не можем да влезем в еврозоната и в Шенген, ако няма правителство, но все пак то не може да бъде на всяка цена, заяви депутатът от ДБ

Депутатът припомни, че ДБ е предупредила ГЕРБ да не рушат потенциалните възможности за диалог с резки промени в Изборния кодекс по време на единствената им публична среща, която беше посветена на бюджета.

Хартиената коалиция извърши мародерство с Изборния кодекс, дори експерименталното електронно дистанционно гласуване беше отменено, а машините за гласуване бяха превърнати дори не в принтери, а в калкулатори. Хартиената коалиция извърши престъпление срещу свободния вот„, категоричен е Ивайло Мирчев.

Депутатът не смята и не очаква горивата в момента да поскъпнат с влизането на дерогацията. С внесения си законопроект „Демократична България“ дава възможност на правителството да поеме оперативния контрол над „Лукойл Нефтохим Бургас“. По думите на Мирчев няма да има проблем – нито технологичен, нито като цени на продукцията, ако рафинерията реши да смени руския петрол „Уралс“ със сорта „Брент“. Той напомни и че държавата има златна акция в дружеството, но представителят ѝ в него е обслужвал руския, а не българския интерес.

Не може която и да е компания – руска, американска и пр., да ни рекетира на пресконференция как тя щяла да затвори, ако не се съгласим на нейните условия“, настоя Ивайло Мирчев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Д-р Николай Габровски взе мандата от името на ГЕРБ (СНИМКИ)

Габровски обеща да положи усилия страната да има редовно правителство далеч от политическото говорене и да е по-близо до експертното