Не щаб, но работна група за горивата обяви правителството

Views 3341
0 0

Работна група с представители на „Лукойл Нефтохим“ и „Лукойл България“, представители на Министерство на енергетиката и Министерство на икономиката, започва работа от следващата седмица – целта е да се постигнат възможно най-добрите цени на горивата у нас за крайния потребител и предприемане на мерки в тази посока. Това каза министърът на енергетиката Росен Христов на брифинг днес.

Припомняме, че първата мярка, която обяви служебното правителство на Гълъб Донев бе създаване на кризисен щаб в енергетиката за преодоляване на хаоса и разрухата. До този момент като резултат от работата на този щаб са проверките на интерконектора с Гърция, отказа на пълната оферта за седем танкера с втечнен газ, а както се разбра и окончателно тази сутрин, изпратено е искане за преговори за промяна на договора с „Газпром“.

Росен Христов обясни, че е проведена среща с представители на двете компании по покана на двете ведомства.

Обсъдени са и редица други теми„, добави той, но не уточни какви. Представителите на кабинета са пояснили от своя страна мерките, решени от Кризисния щаб по енергетика.

Трайно оптимизиране на цените на горивата е основен приоритет и се очакват осезаеми резултати в най-скоро време„, подчерта Христов.

Министърът на икономиката Никола Стоянов обясни, че от началото на мандата е подготвяна срещата днес и стартирането на работната група, проучени са всички възможности на държавата. Стоянов даде за пример, че за гражданите има помощи за горивата, но за бизнеса няма, а инфлацията над 17% в България, два пъти по-висока от средната в ЕС. Ако се овладеят цените на горивата, може инфлацията да се намали, поясни министърът.

Конкретните мерки ще бъдат съобщени след срещите на работната група.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

НСлС ще бори киберпрестъпленията с нов отдел

Отдел за разследване на киберпрестъпления се създава към Националната следствена служба (НСлС) със заповед на главния прокурор Иван Гешев. Новото звено започва работа от 1 септември 2022 г., съобщиха от прокуратурата. Отделът ще работи основно по досъдебни производства и молби за правна помощ за престъпления, извършени в интернет пространството, чрез […]