Назначиха трима нови зам.-директори на Агенция „Митници“

Прочитания 5316
0 0

Агенция „Митници“ вече е с трима нови заместник-директори.

Със заповед на финансовия министър Асен Василев са назначени Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев. И тримата имат дългогодишен опит в системата на митниците.

На Лъчезар Кръстев е възложен ресор митническа дейност и методология и митнически лаборатории. От ведомството посочват, че почти целият му професионален опит е в митническата администрация, в която работи без прекъсване от 1991 г. до 2014 г., като заема различни позиции в специализираната администрация и ръководни постове като началник отдел, началник на митнически бюра „Обеля“ и „София – Изток“ и заместник-директор на Агенция „Митници“. След напускане на митническата администрация е работил в областта на спедицията и логистиката. Има висше икономическо образование, придобито в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов, следдипломна квалификация по Международни икономически отношения и митническа политика в УНСС и специализация по икономика в Германия. Владее немски и английски език.

Павел Геренски ще ръководи ресор акцизна дейност и методология и информационни системи. Той има над 20 годишен стаж в Агенция „Митници“ на различни позиции, включително началник отдел и заместник-началник на митница. Ръководил е Митница „Кулата“ и Митница-Пловдив. Инженер по електроника и автоматика, има и следдипломна квалификация по Международни икономически отношения и митническа политика в УНСС. Владее английски и руски език.

Румен Данев е назначен с ресор митническо разузнаване и разследване и правна дейност. Той е работил в Районния съд в Костинброд и като юрисконсулт. Работа в Агенция „Митници“ започва през 1995 г. на експертна длъжност. От 2000 г. до 2009 г. е директор на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“. След напускане на митническата администрация е заемал различни юридически длъжности. Магистър по „Право“ – завършил Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Освободени от длъжностите им са досегашните двама заместник-директори на Агенцията Борислав Борисов и Георги Александров.

Припомняме, преди дни стана ясно, че досегашният шеф на Агенция „Митници“ Георги Костов също е отстранен и неговото място се заема от Павел Тонев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Костантин Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Българската агенция за кредитен рейтинг: ББР не изпълнява своята мисия

Около 420 хиляди са предприятията ва България. Те се фокусират в група, която представлява 0.17% от общия брой. Не може да става дума за малки и средни предприятия. Това заяви пред БНР Христо Михайловски, ръководител на Българската агенция за кредитен рейтинг относно дейността на Българската банка за развитие (ББР). „Нашият

Read More »