Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Назначени са тринайсет заместник-министри

Снимка; БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени тринайсет заместник-министри.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

На длъжността заместник-министър на енергетиката са назначени Данаил Николов и Пламен Данаилов.

Данаил Николов e строителен инженер по образование, има също магистърска степен по икономика „Енергийни пазари и услуги“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е дълги години в НЕК АЕД, като последната заемана от него позиция в дружеството е ръководител производствено поделение.

Пламен Данаилов е финансист, завършил е УНСС в София. В рамките на професионалната си кариера е работил основно в частния сектор като финансов мениджър. През последните близо десет години е управляващ съдружник във финансова консултантска компания.

От длъжността заместник-министър на енергетиката са освободени Мирослав Дамянов, Ива Петрова и Георги Самандов.

Владимир Харизанов е назначен на длъжността заместник-министър на спорта. Харизанов е магистър по строителство на сгради и съоръжения със 17-годишен проектантски и мениджърски опит. Притежава допълнителна магистърска степен по „Спортен мениджмънт“ към Johan Cruyff Institute, Барселона. Работил е предимно в частния сектор, а през 2017 година е заемал длъжността главен експерт в Министерството на младежта и спорта.

От длъжността заместник-министър на младежта и спорта на длъжността заместник-министър на спорта е преназначена Яничка Труева.

На длъжността заместник-министър на земеделието са назначени Момчил Неков и Иван Христанов.

Момчил Неков е магистър по международни икономически отношения от УНСС и доктор по политология от СУ „Св. Климент Охридски“. В периода от 2014 г. до 2019 г. е член на Европейския парламент, като е работил в Комисията по култура и образование и в Комисията по земеделие и развитие на селските райони. Преди 2014 г. е работил в Комисията за защита на личните данни.

Иван Христанов по образование е икономист от УНСС. Работил е основно в частния сектор, в компании за консултантски услуги, за управление на големи бази данни и за създаване и управление на кредитни портфейли. Бил е в ръководството включително на една от двете компании в България, утвърдени от ЕИФ на ЕК за инвестиране в малки и средни предприятия по Програма за Дялово Финансиране Джереми.

На длъжността заместник-министър на културата са назначени Юрий Вълковски и Бойко Кадинов.

Бойко Кадинов е архитект по образование. Професор е в УАСГ, дългогодишен преподавател в кат. „Обществени сгради“.

Юрий Вълковски е завършил СУ „Св. Климент Охридски“, участвал е и в обучения като част от наградата „Млад европейски лидер“ (40 под 40). Бил е заместник председател на творческия съвет на столична програма „Култура“. Работил е също така в сферата на проектирането и разработването на програми за подкрепа на социални и културни предприемачи. Съосновател е и първи изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация.

От поста заместник-министър на културата са освободени Борислава Танева и Пламен Славов.

От длъжността заместник-министър на финансите е освободена Людмила Петкова, като на същата длъжност е назначена Росица Велкова-Желева.

Росица Велкова-Желева е магистър по „Финанси“ на УНСС. Има повече от 20-годишен опит в Министерството на финансите, където включително е заемала поста заместник-министър.

На длъжността заместник-министър на здравеопазването са назначени Петър Грибнев и Любомир Бакаливанов.

Петър Грибнев от юли 2021 година досега е зам.-директор по лечебната дейност на УМБАЛ „Александровска“, София. Завършил е Медицинския университет в София.

Любомир Бакаливанов е бил заместник-министър на здравеопазването в служебното правителство през 2014 г. В периода 2017 г. – 2019 г. е председател на Съвета на директорите на Националната кардиологична болница.

От длъжността заместник-министър на здравеопазването са освободени Александър Златанов и Тома Томов.

Явор Пенчев и Деляна Иванова са назначени на длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Деляна Иванова е народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Организационно развитие“ от СУ „Св. Климент Охридски“. Притежава управленски опит в сферата на банковото дело и управлението на риска.

Явор Пенчев в продължение на повече от 15 години упражнява самостоятелна практика като адвокат. Практиката му е в сферата на търговското право, облигационното и административното право. Юридическото си образование е завършил в СУ „Св. Климент Охридски“.

От длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са освободени Нина Стоименова, Валентин Граматиков и Иван Шишков. От поста заместник-министър на труда и социалната политика е освободена Надя Клисурска. Ивелина Пенева, Красимир Киряков и Орлин Япраков освобождават поста заместник-министър на икономиката.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

15 години затвор може да получи руски зам.-министър на отбраната за подкупи

Руският следствен комитет съобщи във вторник за задържането на руския...

САЩ отново удрят Иран със санкции заради кибератаки

САЩ засилиха санкциите си срещу Иран във вторник, като посочиха...

Задържаха в Луковит българин, превозвал нелгални мигранти

Ловешката районна прокуратура разследва трафик на мигранти. Това съобщава "Нова", като...

Държавният департамент все още вижда проблеми с правата в България

Няма съществени промени в състоянието на правата на човека...

Напрегната остава ситуацията в наводнените руски области

Броят на наводнените жилищни сгради в Русия леко се...

Цирк в News24sofia.eu: Бойко Рашков нападна още един журналист, млати го с чадър (ВИДЕО)

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков има сериозни проблеми с...

Ден за размисъл преди президентските избори в РСМ

Днес е ден за размисъл преди първия тур на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Корабоплаването иска защита от ООН след нападенията срещу цивилни моряци

Търговските кораби и моряците са все по-застрашени в морето,...

Швейцария отказа да се присъедини към екипа за търсене на руски активи

Прочутият неутралитет на Алпийската конфедерация

Съдът остави в ареста двама задържани за имотни измами в Русе

Окръжният съд в Русе в четвъртък остави за постоянно в...

Северна Корея изстреля балистични ракети край източното си крайбрежие

Северна Корея изстреля няколко балистични ракети към морето край източното...

Йенс Столтенберг: НАТО няма намерение да изпраща бойни части в Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг уточни в неделя,...

Нови разкрития в News24sofia.eu за намушканата жена в софийския квартал „Надежда“ 4 (СНИМКИ/ВИДЕО)

СДВР издирва 28 - годишен мъж, който е криминално проявен, научи още News24sofi.eu

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img