Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Назначени са трима зам.-министри

Снимка; БГНЕС

Назначени са двама заместник-министри на външните работи и зам.-министър на туризма със заповед на министър-председателя Стефан Янев. Това съобщава Министерски съвет.

Тодор Чуров и Василий Такев заемат длъжността заместник-министри на външните работи.

Тодор Чуров е дългогодишен дипломат от кариерата, няколко пъти е заемал длъжността заместник-министър на външните работи. Бил е заместник-ръководител на посолството ни във Вашингтон, посланик на България в Кувейт, постоянен представител и ръководител на Постоянната делегация на България към НАТО в Брюксел, а от 2016 г. до 2021 г. е посланик на България в Румъния.

Василий Такев също е дългогодишен дипломат от кариерата. Бил е посланик на България в Аржентина, Руската федерация, Испания, Полша, Португалия. Бил е заместник-министър на външните работи и постоянен секретар на МВнР. В момента е генерален директор „Двустранни отношения“ и „Европейски въпроси“ в МВнР.

Ирена Георгиева е назначена на длъжността заместник-министър на туризма, на която е била в периода февруари 2015 г.-май 2021 г. като дългогодишен експерт от сектора.

Професионалният опит на Георгиева е изцяло свързан с туризма. Има над 25-годишен управленски опит в тази сфера като ръководител на туристически агенции. Защитила е и редица сертификати с такъв профил. От 2006 г. е член на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), а от 2009 г. до 2013 г. е председател на АБТТА. След това отново е член на управителния орган на асоциацията до назначаването й за заместник-министър на туризма през февруари 2015 г.

Георгиева е и признат международен специалист в туризма. Била е член на Борда на директорите на ЕСТАА (The European Travel Agents“ and Tour Operators“ Associations), като е заемала позициите директор и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 г. е била и неин президент.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мъртви делфини стоят от няколко дни на плажа в Кранево

Граждани сигнализират за мъртви делфини на плажа в Кранево,...

Иран омаловажи израелските удари, не планира отмъщение

Техеран говори за вътрешна атака от "инфилтратори"

Израел бомбардира Северна Газа

Това най-тежкият обстрел на района от седмици

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Ще ни дават ли отново „магически хапчета“ преди изборите?

Социологът Димитър Ганев заяви, че избирателната активност няма да...

Доц. Красен Станчев: Големите харчове в държавата ще доведат до рискове в бъдеще

Наблюдаваме мощно предизборно увеличаване на заплати в държавния сектор...

Харков е без ефирна телевизия

В Харков и най-близките населени места все още няма...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img