Най-малко 16 души загинаха след срутване на сграда в Алепо

Екип на News24sofia.eu
Views 1943
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Сграда се срути в северния сирийски град Алепо в неделя, при което загинаха най-малко 16 души, включително едно дете, и бяха ранени други четирима, съобщиха държавни медии, цитирани от Associated Press.

Пететажната сграда, в която живеят около 30 души, се намира в квартал „Шейх Максуд“, който се намира под контрола на подкрепяните от САЩ кюрдски Сирийски демократични сили. Тя се срути за една нощ, според информацията, след като пробив на водопровод отслаби основата на конструкцията.

Hawar News, информационната агенция за полуавтономните кюрдски райони в Сирия, първоначално съобщи, че седем души са загинали и трима са ранени, двама от които в критично състояние.

Командирът на Сирийските демократични сили Мазлум Абди в изявление осъди сирийските правителствени сили, които контролират кварталите около „Шейх Максуд“ за „забрана от години навлизането на основни материали в квартала, възпрепятствайки усилията за стабилизиране и възстановяване на живота в района„.

Много сгради в Алепо бяха разрушени или повредени по време на 11-годишния конфликт в Сирия, който отне живота на стотици хиляди и разсели половината от предвоенното население на страната от 23 милиона души.

Въпреки че правителството на сирийския президент Башар Асад си върна контрола над Алепо от въоръжените опозиционни групи, „Шейх Максуд“ е сред някои квартали, останали под контрола на кюрдските сили.

Алепо е най-големият град в Сирия и някога е бил неин търговски център.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ИТН се мобилизират с подписи за референдум и за изборите (СНИМКИ)

Инициативният комитет, ръководен от Слави Трифонов за провеждането на референдум за президентска република внесе уведомление до председателя на Народното събрание. Събирането на подписи започва от утре, 24 януари. Сега е точният момент, съобщи Ивайло Вълчев, макар и да призна, че е отнело известно време за формулиране на въпроса за всенародното допитване. Очаквахме малко по-рано […]