Националният иновационен фонд преминава под шапката на Министерството на икономиката

News24sofia.eu
Прочитания 1634
0 0

Като част от спешните мерки за подкрепа на иновативността на предприятията, с изменението на Постановление № 70 от 2 март 2021 управлението на Националния иновационен фонд преминава под управлението на Министерството на икономиката, решиха министрите от служебния кабинет „Янев“.

Администратор на Фонда ще бъде Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, считано от 2 юли 2021 г.

Националния иновационен фонд насърчава разработването на иновации, като съфинансира изпълнението на научноизследователските и развойни проекти в предприятията в рамките на схемата – ,,Подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятията и организациите за научни изследвания и разпространение на знания“.

Фондът е единствения механизъм за подкрепа на иновациите и научноизследователската и развойна дейност в предприятията със средства от държавния бюджет.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Президентството подканя партиите да са отговорни и експедитивни

Държавният глава има готовност да връчи мандат за съставяне на кабинет, изпълнявайки конституционните си задължения. Това заявява прессекретариатът на държавния глава във връзка с настойчивите запитвания от медии предимно за момента на връчване на мандата. От президентството подчертават, че страната ни е изправена пред провеждането на неотложни реформи и взимането

Read More »