Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Настимир Ананиев се надява на вота на армията на негласуващите

Снимка; архив БГНЕС

Работихме добре с ДБ в 47 Народно събрание. Трябва да се измисли формула, при която новото мнозинство да има повече народни представители. Това заяви пред БНТ депутатът от „Продължаваме промяната“ Настимир Ананиев.

Той призова армията на негласуващите избиратели да излязат, да дадат своя вот и битката за България да бъде спечелена. Трябва да се реже до кокал, да започнем отначало и промяната да се осъществи, настоя Ананиев.

Той отново нападна ИТН с думите, че те са виновни за разпада на четворната коалиция. Настимир Ананиев не е чул извинение от ГЕРБ към българските граждани, като не вижда по какъв начин може да се води диалог с опозицията. Бойко Борисов и неговите бивши министри трябва да се отдръпнат назад, настоя Ананиев.

По отношение на ремонта на пътните фирми, Ананиев увери, че властта в оставка не е оставила пътищата без ремонт. След проверката на междуведомствената комисия се оказало, че 21% от заданията са изпълнени както трябва, а 79% не са. Нека ДНСК да излезе и да провери всички договори за строителство, с които властта има проблем. С тези, с които няма проблем, държавата ще се разплати, уточни Настимир Ананиев.

Той посочи, че пътищата не са в добро състояние и никога не са били в добро състояние. Служебното правителство ще бъде изправено пред този проблем. ГЕРБ и ДПС искаха да направят това – да затруднят служебното правителство на Румен Радев с проблемите на пътищата, изтъкна Ананиев.

Настимир Ананиев смята, че редовното правителство трябва да вземе решение дали да се върнем на масата на преговорите с „Газпром“, а не служебното правителство.

Само мнозинство без компромисни участници в него може да се справи със задкулисието у нас, посочи още Ананиев. Към момента въпросът за евентуална предизборна коалиция с „Демократична България“ остава отворен като, според Ананиев, е най-добре е да се намери формулата, при която формациите ще излъчат най-много народни представители.

За съжаление, чадърът, който има задкулисието от прокуратурата, затруднява различни действия в различни посоки, които трябва да се случат. А те ще се случат, когато – първо, има мнозинство, в което няма компромиси, защото ИТН беше един компромис и го доказаха, че са компромис и всъщност, мнозинство, което работи за България и българския интерес, защото това, което виждаме е, че от години не се работи за българския интерес в много сфери„, изтъкна той.

От думите му стана ясно още, че евентуална коалиция с БСП е възможна, но след изборите.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Главчев няма план „Б“ за Външно

След като Даниел Митов се отказа

Г-7 набеляза конкретни стъпки в помощ на Украйна, доволен Кулеба

Външните министри на страните от Г-7 набелязаха "конкретни стъпки",...

Енергийният регулатор на ЕС : Европа все още се нуждае от руски втечнен газ

Енергийният регулатор на ЕС предупреди, че блокът все още...

ФБР: Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ

Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ...

Даниел Митов се отказва от Външно министерство (ОБНОВЕНА)

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Срещу $5 млн. сомалийските пирати освободиха отвлечения кораб „Абдула“

Сомалийските пирати освободиха отвлечения кораб "Абдула" рано в неделя, след...

Русия осъди на седем години учен в областта на хиперзвуковите технологии

Руски учен, работил върху хиперзвукови технологии, беше осъден на...

Трима пострадаха при катастрофа край Добрич

Катастрофа е станала на пътя между Добрич и Варна,...

Колко близо е Иран до ядрените оръжия?

Тъй като ядрената сделка от 2015 г. между Иран...

ФБР: Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ

Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ...

Инфлацията през март спадна до 3% на годишна база

Инфлацията през месец март е 0,2%. На годишна база...

Лидерите на ЕС ще обсъдят Украйна, Близкия изток и Турция

Държавните и правителствените ръководители от ЕС на срещата на...

Вълна от рокади в енергетиката

С решение Съвета на директорите (СД) на "Български Енергиен...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img