Наш експосланик в САЩ: Възможно е Путин да употреби ядрено оръжие

Views 11757
0 0
Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова, снимка: архив БГНЕС

Възможно е Путин да употреби ядрено оръжие, с което ще цели да унищожи Украйна. Това заяви по NOVA NEWS бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова. 

Още през април шефът на ЦРУ предупреди за възможна употреба на тактическо ядрено оръжие от страна на Путин. За да го изговори публично, си представете колко разузнавателни данни са натрупани и колко тревога е събрана, за да се направи нещо доста необичайно”, каза Поптодорова. 

Според нея американските служби се държат по “безпрецедентен начин” в тази война

Никога досега толкова защитенаинформация не е била споделяна, но сега се направи, за да може да бъде запазена Украйна”, поясни бившият посланик и изрази притеснение, че Путин има готовност да използва ядрено оръжие.

Не можем да бъдем сигурни, че Путин ще иска да използва такова оръжие, целейки да унищожи Украйна. Изначалната мотивация, която водят Путин и голяма част от руснаците, опира да унищожаване на Украйна като идентичност и нация. Допускам и таква употреба, която може да бъде ограничена, но ще предизвика обратна реакция от Алианса”, коментира Поптодорова и припомни за предупреждението на главният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който заяви категорично, че ще има негативна реакция от страна на Алианса при евентуална употреба на ядрено оръжие.  

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Васил Димитров

Васил Димитров се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2022 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Експерт: „Тракия“ е най-опасната и смъртоносна магистрала в целия ЕС

Магистрала „Тракия“ е най-опасната и смъртоносна магистрала в целия Европейски съюз. Това каза в интервю за БГНЕС Богдан Милчев, председател на Управителния съвет на Института за пътна безопасност. „Няма в ЕС магистрала с такова натоварване и с толкова много жертви, колкото има на магистрала „Тракия“ средно на километър„, посочи той. […]