Нарушенията в „Пирогов“ – само върхът на айсберга

Прочитания 1980
0 0
Снимка: БГНЕС

Очевидно се източва НЗОК. Очевидно от „Пирогов“ са източени 1,2 млн. лева от нашите осигуровки. Очевидно това е престъпление, за което ще се произнесе прокуратурата. Това заяви пред БНР д-р Николай Болтаджиев от Сдружението на частните болници, който се е подписал в протестно писмо в подкрепа на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

Той поясни, че не става въпрос за всички медици от „Пирогов“.

Според него протестът е политически и напомни, че и Бойко Борисов се намесил в него.

Припомняме, че по-рано днес бившият премиер заяви, че той самият отдавна би уволнил Стойчо Кацаров като здравен министър и би се извинил на медиците от „Пирогов“.

По думи на Болтаджиев се вижда само върхът на айсберга, защото проверката е открила нарушения при две пътеки, а има още 260.

Той подчерта, че досега за много по-дребни нарушения на две болници са били отнети лицензите и допълни, че ако законът се спази, договорът на „Пирогов“ трябва да се прекрати.

По негови думи „Пирогов“ вече не е от болниците, без които здравеопазването ще пропадне. Самият Балтаджиев обаче държи да съществуват всички болници, за да имат пациентите право на избор. Това обаче не оправдавало точенето на НЗОК.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Айя Иоргова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ИТН сменя тактиката - първо консултации, после нов проектокабинет

„Има такъв народ“ променят подхода си за съставяне на проектокабинет. След заседание на парламентарната група Ивайло Вълчев обяви, че преди да представят новото си предложение за правителство с техен мандат, ще проведат консултации с формациите, от които очакват подкрепа, съобщава БНР. „Нещата, които трябва да се обявяват в парламента, ще ги обявяваме […]