Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Нападнат и намушкан е охранител на френското консулство в Джеда, Саудитска Арабия

Снимка/източник: pixabay.com

Охранител е намушкан с „остър инструмент“ в консулството на Франция в Саудитска Арабия. Атаката е часове след като във френския град Ница бе обезглавена жена, съобщават медиите по света.

Мъж е арестуван в Джеда след като в нападнал охрана във френското консулство, съобщи официалната саудитска агенция в четвъртък.

Посолството на Франция в Рияд заяви, че охранителят е откаран в болница и животът му не е застрашен, но осъди „нападението срещу дипломатическата мисиикоето по ни какъв начин не може да бъде оправдано„.

Френски дипломати също призоваха саудитските власти да „хвърлят светлина върху тази атака“ и да гарантират безопасността на французите в кралството. „Призоваваме нашите колеги в Саудитска Арабия да проявят максимална бдителност“, заяви посолството.

Министерството на външните работи на Саудитска Арабия осъди всякакви терористичните атаки и всички действия, които подбуждат към омраза и насилие, се казва в изявление на СПА.

Източникът добави, че също така осъжда всички карикатури, обиждащи пророка Мохамед, и отхвърля всякакви опити за свързване на исляма с тероризма.

Най-висшият религиозен орган на Саудитска Арабия, преди това заяви, че обидите служат само на екстремисти, които искат да разпространяват омраза сред обществата.

„Задължението на мъдрите хора по целия свят … е да осъдят такива обиди, които нямат нищо общо със свободата на мисълта и изразяването и не са нищо повече от чист предразсъдък и безплатна услуга за екстремисти“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Румен Радев: Решението за либерализацията най-сетне се случи със сериозно закъснение

Същите хора, които отхвърлиха ветото върху промените в Закона...

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Забраната за реклама на хазарта е приета на първо четене

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама...

Министър Малинов: Финансовото състояние на Мини „Марица Изток“ е влошено

Финансовото състояние на Мини "Марица Изток" е влошено. По...

Шефът на ОП „Гробищни паркове“ в София няма да подаде оставка

Директорът на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия се похвали, че е превзела село Богдановка в Донецк

На този етап украинските военни не коментират

Русия видя страх от конкуренция зад енергийните санкции на САЩ

Съединените щати престанаха да крият истинското намерение за въвеждане...

Министър Малинов: Финансовото състояние на Мини „Марица Изток“ е влошено

Финансовото състояние на Мини "Марица Изток" е влошено. По...

Разбиха мрежа за наркотрафик в Испания

В Испания разбиха най-голямата престъпна мрежа за трафик на...

Бойко Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ за общо управление след изборите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img