НАП запечата 24 обекта по Южното Черноморие

News24sofia.eu

Съставени са 145 акта за неиздаване на касови бележки

Views 594
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Националната агенция по приходите (НАП) започна масови проверки по Южното Черноморие, съобщава БНР. До момента инспекторите са проверили над 800 обекта.

24 търговски обекта са били запечатани. НАП е съставил 145 акта за неиздаване на касови бележки.

Продължават и целодневните наблюдения на служителите от звеното за фискален контрол на големите складове за плодове и зеленчуци и хранителни продукти в региона. Засиленият контрол подобрява фискалната дисциплина, данъчните отчитат също и устойчива тенденция при доброволното спазване на правилата и изискванията.

Под активно наблюдение са поставени над 2000 обекта по българското крайбрежие. В рамките на продължаващата кампания при извършването на контролни покупки активно се прилага способът „таен клиент“.

Данъчните инспектори извършват и явни наблюдения, при които в рамките на няколко дни в реално време се следят продажбите и резултатите се сравняват с предходни периоди.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

МВР се хвали с повишена ефективност, Рашков не отчита за грешка ареста на Борисов

35540 престъпления са били регистрирани от МВР за периода 1 януари – 31 юли, което е намаление с 1547 в сравнение с аналогичния период на 2021 година или с 3,6% по-малко. Разкриваемостта също се повишава – с 5 процентни пункта, като става 47%. Тези обобщени данни представи на пресконференция в

Read More »