Надпревара да се разхлабват мерки без контрол вижда Валери Симеонов

Няма контрол, защото полицията не си върши работата

Views 320
0 0
Валери Симеонов, снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

Мерки са разхлабени прекалено бързо. Според лидера на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов не е трябвало да се отварят баровете и дискотеките.

В министерски съвет има нечистоплътни отношения и има надпревара при разхлабването на мерките – всеки министър иска да се хареса, а това е лицемерие, заяви Симеонов в студиото на Нова телевизия.

Няма контрол, защото полицията не си върши работата и то не за първи път, заяви той. 

„Фандъкова излиза и казва, че глобата от 300 лв. била много. Айде сега направо да започнем да съжаляваме нарушителите.“

Според него хората трябва да бъдат плашени, защото иначе не спазват правилата.

Според Симеонов министрите не се вслушват в Щаба, а тези 5 души изнесоха цялата тежест на епидемията. Те са неоснователно обвинени.

Нямаме едно от най-важните условия, които постави Щабът – „к“-то (контрола) го нямаме„, поясни той.

Валери Симеонов би препоръчал на министър Ананиев да направи промени в наредбата за продавачите, например, които не спазват закона: 300 лв. глоба на всеки продавач, който обслужва без маска.

Относно ваучерите за морето, Симеон заяви, че 200 хил. човека, които са на първа линия в борбата с коронавируса, ще получат такива ваучери.

Във връзка с мярката 60/40 Симеонов бе категоричен, че тази мярка не работи.

Относно конфликта между президента и министър-председателя, Симеонов коментира, че президентът се впуска да коментира не доказани факти, а министър-председателят избягва да коментира действията му.

По отношение на делото, свързано с братя Бобокови, лидерът на НФСБ заяви, че последната седмица прокуратурата само рови от телефона на Бобоков и вади чатове. Аз не виждам къде е престъплението, добави той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Томислав Дончев чува гласа на Борисов в част от записите, в друга - не

Компроматите не правят политическия живот по-светъл и приятен за гражданите