Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Надежда Нейнски: Ако не се състави кабинет, вотът се радикализира

Трябва да се намери пътя към формиране на мнозинство за промяната, за да може да се излъчи правителство. Това заяви бившият външен министър Надежда Нейнски пред БНТ.

Много е важно какво ще се случи в парламента, защото той е инструментът, през който може да се извърши промяната в една парламентарна република, подчерта бившият външен министър.

Протестите от миналата година нямали своето политическо лидерство и не довели до промяната. Това, което обединявало хората на улицата, е идеята да променят страната.

Предишното управление вече в много голяма степен не съществува, но е важно новото реформаторско мнозинство какви приоритети ще си постави, какъв дневен ред ще има и хората да го припознаят, обясни Нейнски. Тя призова да не се смесва разплатата със законност.

Според нея левицата, десницата и центъра имат различен подход за разрешаване на проблемите. Могат да бъдат създадени мнозинства, но за да се случи това, трябва трябва да има диалог, каза тя.

Дяволът е в детайла. Понякога промяната не може да случи от един път, но трябва да се търсят обединяващите стъпки, около които политическите сили да намерят консенсус и представители, за да реализират приоритетите„, категорична бе Нейнски.

За да могат да решат проблемите, политическите сили трябва да намерят начин да постигнат дори минимум консенсус по определени приоритети, настоя Нейнски.

Тя е на мнение, че несъздаването на правителство ще радикализира следващия парламентарен вот. Трябва да се намери начин да се говори, дори да не се постигне консенсус, каза още бившият външен министър.

По думите ѝ демокрацията не е една точна цел, а е процес. Промените се извършват бавно и мъчително, но е важно да има достатъчно воля за промяна и хората да искат промяната, коментира Нейнски. Може би за целите, които си поставяме, невинаги сме готови да платим цената за промените, изтъкна тя.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

16 млн. лв. получават земеделците за напояване за 2024 г.

16 млн. лева ще бъдат предоставени тази година на...

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия с 3 години

БСП ще иска отлагане на либерализацията на енергийния пазар...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел щурмува отново Хан Юнис

Израелските войски си проправиха път обратно в източната част...

Израел бомбардира Северна Газа

Това най-тежкият обстрел на района от седмици

Делото срещу шофьора, помел двама пешеходци на бул. „Сливница“, започва

Внесен е обвинителният акт срещу Адриан Антонов за причинена...

Малкият Леон Даниел мечтае да промени света с добрина и творчество (ВИДЕО/ИНТЕРВЮ)

https://www.youtube.com/watch?v=jK8_K5b9kKo Интервю на Даниел Петров –Здравей, Леон! Ти си приятел на...

Кола се заби в багер в София

Шофьорът на автомобила е в "Пирогов"

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img