Надежда Йорданова: Дните на Цацаров бяха преброени

Views 20246
0 0

Правосъдният министър Надежда Йорданова иска да обърне тенденцията на усещане за липса на правосъдие. Пред БиТиВи тя сподели, че правителството и Народното събрание ще търсят законодателни решения в тази посока.

Власт власт възпира, изтъкна тя по повод коментара на прокуратурата, че исканата от НС оставка на Иван Гешев е вмешателство в разделението на властите. Европейските институции, по думите й, нееднократно са констатирали проблеми с българската прокуратура. Към момента правосъдният министър не се е срещала с обвинител номер едно. В министерство на правосъдието работели по сигнали срещу главния прокурор. Имало и такива, които са основание за оставка на главния прокурор.

Пътят за решаване на проблемите, които имаме, е доброто законодателство, по думите на Надежда Йорданова като заяви, че повереното й ведомство подготвя съответните законови изменения за промяна в КПКОНПИ, за работата на ВСС и спиране на т.нар. кариерни бонуси.

Още тази седмица за обществено обсъждане ще бъде поставен Законът за съдебната власт. КПКОНПИ ще бъде реформирана с или без г-н Цацаров, дните му така или иначе бяха преброени, категорична бе Йорданова.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Кирил Петков: Няма да има шоково увеличение на цените на тока

Антиваксърското говорене води до по-висока смъртност