Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Над 1 милион души се приютили в Полша, бягайки от войната

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Полша е приютила 1 066 963 души, преминали външната граница на Европейския съюз между Украйна и Полша само за десет дни от началото на руската агресия срещу Украйна. Все повече хора бягат в Полша от конфликта, съобщават от Полското посолство в България. Информацията е към тази сутрин 7 часа.

В настоящата ситуация на надвиснала угроза е нормално, че подслон в Полша търсят не само украински граждани, но също така многобройни, пребиваващи законно в Украйна граждани на почти всички страни в света, в това число студенти от Африка, Близкия изток, както и беларуси и руснаци. Полша остава ангажирана с оказване на помощ на всеки, който бяга от предизвиканата от Русия война, посочват от посолството.

От там заявяват и че не бива да се забравя, че един от най-важните инструменти, използвани от Русия по време на агресията срещу Украйна, е манипулацията с информация. Полша е подложена на ожесточени действия, целящи дезинформация. Пример за тези действия е разпространяването на невярна информация за сегрегация на бежанците от територията на Украйна. Това е явен опит за очерняне и накърняване на имиджа както на Украйна, така и на Полша.

Част от украинските бежанци ще поискат възможно най-скоро да се върнат в сигурна и свободна Украйна, но друга част най-вероятно ще се установят в Полша. Поляците са готови да оказват дългосрочна, устойчива помощ на украинските си братя.

Несъгласието с руската агресия води до спонтанни, естествени реакции в полското общество. Стоки, произведени в Русия и Беларус, се бойкотират не само от обикновените потребители. Те се изтеглят и от полските магазини по решение на техните собственици. Интернет пространството е буквално затрупано с призиви към подобни действия. Поляците масово проверяват баркодовете на купуваните от тях стоки, за да са сигурни, че те не са внесени от тези страни.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни (СНИМКИ)

Атаката се разглежда като терористичен акт

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Наказателната колегия на ВКС сезира КС заради изменения в Наказателния кодекс

Общото събрание на Наказателната колегия на Върховния касационен съд...

Смениха шефа на АПИ

Одитният доклад е изпратен в АДФИ още на 1 април

ПП-ДБ искат ударно да се придвижи второто плащане по ПВУ

Народните представители да приемат общо 4 мерки

Филипините готвят споразумение за Южнокитайско море със САЩ и Япония

Предстоящата тристранна среща на върха между Съединените щати, Филипините...

ВКС потвърди доживотната присъда на мъж, убил приятелката си в Плевенско

Върховният касационен съд оставя в сила решението по в.н.о.х.д....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img