Началникът на испанския генерален щаб подаде оставка заради скандал с ваксинацията

Ваксинирал се без да чака ред…

Прочитания 761
0 0

Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Испания ген. Мигел Анхел Виляроа подаде оставка заради скандал с ваксинацията, съобщава в. „El Mundo“.

По-рано в медиите се появиха публикации, че ген. Виляроа е използвал служебното си положение, за да може той и подчинените му да бъдат ваксинирани, без да изчакат да дойде техният ред според плана за имунизацията.

Началникът на щаба е изпратил писмо до министъра на отбраната, в което пише, че не е нарушил установените правила, но независимо от това информира министерството, че подава оставка.

Министърът на отбраната Маргарита Роблес е приела оставката му. По думите й, тя не е знаела за случая, докато не е бил оповестен в медиите.

Военните, които са ваксинирани без да чакат ред и без да са в рисковите групи, се позовават на съществуващ в армията протокол, различен от гражданския.

Правителството на страната очаква до юни да бъдат ваксинирани между 15 и 20 милиона души от испанското население, наброяващо 47 милиона.

В Испания ваксинацията е доброволна, но се предвижда създаване на регистър за лицата, които отказват да се имунизират срещу COVID-19.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Конте: Забавянето на ваксините може да провали плана за ваксинация в Европа

Може да нанесе огромна вреда...