„На тази мъка трябва да се сложи край“ – ГЕРБ внасят вот на недоверие (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тази глава от българската политика ще е позорна

Views 90768
0 0
Снимка; БГНЕС

На тази мъка трябва да се сложи край“ – ГЕРБ внасят вот на недоверие към правителството„. Това обяви на извънреден брифинг Томислав Дончев.

На тази мъка трябва да се сложи край. Тази глава от българската политика ще е позорна. Единственото, което можем да направим, е да е кратка„, допълни Дончев.

Провалът на това правителство е комплексен и няма секторни измерения. Всъщност мащабите му са такива, че правителството няма с кого да се конкурира в модерната политическа история на България, то може да се конкурира единствено със себе си. В жестоката конкуренция между различните видове провали, то най-осезаемият такъв е в публичните финанси и икономиката. Не само поради мащабите му, не само заради числата от статистиката, а поради това, че този провал се усеща от всеки български граждани„, остър бе вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев.

По тази причина внасяме вот на недоверие на Министерския съвет заради провала на правителството в публичните финанси и икономическата политика. Отвъд техническите аргументи обаче, има други аргументи, които са в плоскостта на морала. Видно за всички българи отношенията в коалицията се регулират със заплахи, изнудване, с натиск. А подкрепата, доколкото разбрахме, се осигурява чрез пазарлъци.“

Да се сложи край на тази мъка – изтъкна като основен аргумент за хода на партията си той.

Томислав Дончев, снимка; БГНЕС

ГЕРБ са събрали всички нужни подписи за внасяне на вот на недоверие в парламента, като това ще стане още утре, увери председателят на парламентарната група на партията на Борисов Десислава Атанасова.

Имаме галопираща инфлация, като и през 1997 година, когато прерасна в хиперинфлация и всички знаем къде отиде държавата тогава. И не, тази инфлация не се дължи на войната, тъй като погледнете в Европа – там тя е наполовина„, изтъкна като аргумент пък Делян Добрев.

И обясни защо се е стигнало дотук – управляващите не компенсирали бизнеса навреме, а когато го сторили, било в много малък размер. „Има и обаче и необяснима инфлация – тази при горивата. За последните 3 месеца обикновеният бензин поскъпна с 37% до 3,31 ст. Това е необяснимо, защото цената на петрола в момента е същата като през 2012 година, акцизите са същите, ДДС е същият. Единственото обяснение може да бъде само лобизмът и корупцията.“

Десислава Атанасова, снимка; БГНЕС

А дали са водени разговори с други парламентарни партии за подкрепа на вота на недоверие от ГЕРБ не уточниха, макар и питани.

Изразиха обаче готовност за диалогичност. „Грозните скандали в управляващата коалиция правят управлението фактически невъзможно. То няма политическа мощност, очевидно е, че няма парламентарно мнозинство, оттук нататък то не може да свърши нищо. Ще разговаряме с всички политически сили, а какъв ще бъде резултатът – това ще е показателно за персоналната, не за политическата, съвест на всеки един„, каза Дончев.

/видео: www.facebook.com/newsone.bg

Снимка; БГНЕС
Снимка; БГНЕС

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

15-годишен е убиецът на възрастната жена в Ловеч, според прокуратурата

Полицията е установила и задържала извършителя на убийството на 71-годишна жена, станало на 13 юни 2022 г. в Ловеч. Това е 15-годишен криминално проявен младеж от същия град, съобщиха от държавното обвинение. С постановление на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура-Ловеч младежът е привлечен като обвиняем за убийството и ще бъде задържан за срок до 72 часа за […]