На Радостин Василев от ИТН предлагала подкуп Татяна Дончева

Views 187319
0 0

Радостин Василев е депутатът от партия „Има такъв народ“ (ИТН), на когото депутатът от „Изправи се БГ Ние идваме“ Татяна Дончева е предложила подкуп. Това заяви самият той в интервю за телевизия 7/8.

По думите му, срещата им се е провела в неговия офис на 12 август, където тя му е предложила 500 хил. лв., за да разцепи групата. Сумата тя написала на лист хартия.

Той е настоял срещата да е именно там и твърди, че нейното идване и тръгване от офиса е записано – като доказателство за думите му, ако тя отрече, предаде „24 часа“.

Аз съжалявам, но нямам никакъв друг избор, освен да потърся правата си срещу Радостин Василев и Тошко Йорданов по съдебен път. „Разкази с неочакан край“, които завършват с „аз не мога да кажа, че тя ми е предлагала пари, но така ми се стори“, няма да свършат никаква защитна работа на колегата Василев„. Това заяви Дончева, цитирана от Клуб Z.

Припомняме, че Дончева нарече бълнувания думите на председателя на ПГ на партия „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който я обвини в опит да предизвика разцепление в групата и предложение за корупция.

Йорданов заяви, че Дончева е убеждавала депутати от ИТН да подкрепят правителство с третия мандат с обещание да станат министри, като е предлагала и пари.

Т. Дончева е човекът, който, когато се говореше, при кой (кого – б.р.) ще е третият мандат, тръгна да обикаля част от нашите депутати, да им предлага да напускат парламентарната група, да взимат други с тях, час от лицата на нашата парламентарна група, които да станат министри, обещавайки им министерски кресла и включително е драскала на едни листчета – половин милион ще ти дам. Човекът, с който е водила разговора от наште (нашите – б.р.), с конкретни имена, кого трябва да дръпне – Ива Митева, Хиновски, т.н….Тоя човек ще излезе на детектора на лъжата да го потвърди„, каза Йорданов.

В отговор Дончева заяви, че това са абсолютни бълнувания.

Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места, правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си. Нямам такова разбиране за политиката…„, заяви Дончева. Тя обеща, че ще предприеме „съответни действия“, без да обясни дали ще заведе дело за клевета или нещо друго.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

677 новозаразени и 526 излекувани от COVID-19 за денонощие

35-ма изгубиха битката с COVID-19 за последното денонощие. Това става ясно от данните в Единния информационен портал. Новите случаи на коронавирусна инфекция са 677 при направени 12 534 теста. Положителните случаи са 5.4 от направените тестове. Потвърдените случаи на инфекцията у нас до този момент са 462 710. Активните случаи към 7 септември са

Read More »