На 1 май Радев критикува политиците, готови да заложат бъдещето на България (ВИДЕО)

Views 58236
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Президентът на Република България Румен Радев направи изявление по случай 1-ви май, празника на труда. Той поздрави българските граждани за празника. По думите му вече век и половина този ден вдъхновява борбите за социална и обществена справедливост. Той допълни, че осемчасовият работен ден, платеният отпуск и социалните привилегии не са получени даром, а са извоювани.

Държавният глава не пропусна да коментира и темата за войната в Украйна.

Войната е най-зловещият враг на труда. Изграденото с векове, изчезва за секунди. Тази година посрещаме 1-ви май, докато в сърцето на Европа се чуват експлозии. България вече понася косвени щети от тази война в енергетиката и икономиката. Ръстът на цените потапя все повече българи под линията на бедността„, каза президентът

Според Радев има реален риск войната да ескалира като общоевропейска и дори световна, категоричен бе държавният глава. „Има политици, които са готови да заложат бъдещето на България в интерес на своите користни цели. Никоя политическа демагогия няма правото да залага живота на почтения работещ човек и да унищожава постиженията на човешката цивилизация„, добави президентът.

Наш дълг е да помагаме на пострадалите от войната. България ще остане съпричастна със всички, които търсят спасение от този съкрушителен конфликт. Наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на родината ни във войната. Не трябва да търпим политически шарлатани да разпалват страстите за своя употреба, каза още Румен Радев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Нинова май се отказа да напуска властта, за да продължи мисията на БСП

От Кърджали Корнелия Нинова даде заявка да остане във властта. „Знаете колко трудности и колко кризи ни връхлетяха, но участието на Българската социалистическа партия в правителството е гарант за социалната държава, за защита на правата на трудещите се хора„, обяви тя ,след като поздрави трудещите се хора по случай 1 […]