МВР синдикатът и министерството не се разбраха за заплатите

Прочитания 10573
0 0
Снимка: БГНЕС

За заплатите на полицаите не се разбрахме, а представихме ситуацията към момента и това, което министерството е заявило като бюджет.

Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски след заседание на Съвета за социално партньорство в МВР.

Още в първия възможен момент и ако ситуацията позволява, може да говорим за увеличение по-голямо от 15% на заплатите на полицаите от догодина и при евентуално оптимистично развитие от кризата с коронавируса, посочи Терзийски.

Той обясни още, че за някои полицаи увеличението на заплатите може да достигне до 20% през преизчисляване на допълнителни добавки и процент клас.

В общо финансово изражение говорим за 231,5 млн. лв. увеличение на бюджета в перо персонал. В същото време обсъдихме, че през тази година са увеличени някои други пера, като „време на разположение“ и „нощен труд“, каза още вътрешният министър.

Председателят на СФСМВР Валентин Попов заяви, че полицаите остават в протестна готовност, протестите продължават и до края на седмица може да обявят национална стачка.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

"Кредисимо" се разграничава от казуса с helpkarma.bg

Кредисимо ЕАД категорично се разграничава от helpkarma.bg, както от действията, така и от каквато и да е форма на взаимодействие, работа или конфликтни интереси, свързани с платформата. Това заявяват те в своя позиция до медиите.  Kредисимо ЕАД няма собственост в платформата, не поддържа контакти с нея и нейни представители и за цялата […]