Реклама

https://www.gerb.bg/bg

МВР ще връща респекта към правилата със систематична, а не кампанийна работа

Успех в основните задачи пред служебния кабинет в сферата на вътрешната сигурност – организирането на честни избори, борбата с мигрантския натиск и систематична, а не кампанийна работа срещу войната по пътищата.

Това отчете служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който заедно с премиера Гълъб Донев взе участие в Национално съвещание на МВР, проведено в сградата на ГД „Национална полиция“ в столицата.

Много често вашият труд остава недооценен. Защото много често когато МВР се справя, това остава незабележимо, а и така трябва да бъде. А когато имаме проблеми, те винаги са във фокуса на общественото внимание„, каза Демерджиев.

Случващото се по пътищата е проекция на десетки години, през които българските граждани са загубили респект към правото и закона, както и един към друг, подчерта вътрешният министър.

Пренесено на пътищата, това коства човешки животи. Разбира се, това не е по възможностите единствено на МВР. Имам пълната подкрепа на колегите в Министерски съвет, че с подкрепата на всеки, който има отношение към този процес, можем да решим проблема. Не с единични акции и кампании за месец-два, а с тенденция за трайно решаване на тези проблеми„, каза служебният вътрешен министър.

Освен това – навсякъде по места имало хора, които се чувстват над закона, установил министърът в последните два месеца.

Основна задача е да покажем на тези хора, че те не са и няма да са над закона. Затова през следващи дни или месеци, през времето, което ни остава, ще се фокусираме основно върху това. Защото така българските граждани ще видят, че МВР може да осигури реда, да осигури спокойствието, което в последните 10 години го няма на много места„, обясни вътрешният министър от служебния кабинет на Гълъб Донев.

Служебният кабинет наследил „сериозни проблеми“, свързани с работата на МВР, встъпвайки в поста си – нуждата от засилен контрол по отношение на войната по пътищата и засиления мигрантски натиск, както и организирането на честни изборите, заяви на свой ред служебният министър-председател Гълъб Донев. И подчерта – МВР се е справило успешно с въпросните предизвикателства.

Помня първата ни среща преди два месеца, когато краткият мандат на служебното правителство едва започваше. Тогава казах, че разчитам да бъдете на своя пост както в ситуациите, които крият риск както за живота и здравето на гражданите, така и за националната сигурност. В изминалите два месеца вие доказахте, че да следваш закона в името на обществения интерес не е изключение в системата на МВР, а правило. Често се вглеждаме в нарушителите на реда вътре, но примерите за съвестно свършена работа, с отговорност към хората и закона, са всеки ден пред очите ни. За съжаление в тези два месеца ваши колеги изгубиха живота си при изпълнение на своя служебен дълг. Всяко едно ваше действие срещу нарушителите на закона в България е продължение на започнатото от тях„, заяви той.

Справянето с войната на пътя изисква сериозни усилия от всички нас. Продължавам да твърдя, че на това да се избиваме на пътя в челен сблъсък с автомобили или юмруци, може да се сложи край. Войната на пътя отдавна не се обяснява само като следствие на нарушаването на правилата за движение, в нея се оглеждат травмите, с които живеем като общество – бедност, корупция и безотговорност„, добави Донев. И изрично подчерта – най-важното е всеки един гражданин да дава личен пример.

spot_img

Реклама

spot_img
Софи Димитрова
Софи Димитроваhttp://news24sofia.eu
Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.

Още от рубриката

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Евродепутатите се разтревожиха от руските имоти в България

Европейският парламент призовава за твърд отговор срещу руската намеса. Евродепутатите...

Арестуваха 15 българи за производство на нелегални цигари в Испания

Арестувани са 15 български граждани за участие в организирана престъпна...

Отмениха присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване

Най-висшият съд в Ню Йорк отмени присъдата на Харви...

Путин обуздава прокуратурата за изземането на частни активи

Руският президент Владимир Путин напомни на прокуратурата, че изземането...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия засилва ударите по западни оръжия в Украйна

Русия ще засили ударите по украински складови бази, в...

„Хизбула“ изстреля десетки „Катюши“ по Израел

Като отговор на атака срещу ливански села

Трима са убити при израелски удар в Рафах

Това твърдят палестински източници

Европол: Задържаха 23 души в Босна, заподозрени в работа за наркокартел

Полицейски екип в Босна, подкрепен от международни правоприлагащи агенции,...

Трима младежи са ограбили непълнолетни в столичния парк „Борисова градина“

Софийската районна прокуратура протестира наложената мярка за неотклонение "Надзор...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img