МВнР привика за консултации посланика ни в Северна Македония

Екип на News24sofia.eu
Views 1298
0 0
Снимка: архив БГНЕС

МВнР извика за консултации посланика ни в Република Северна Македония Ангел Ангелов, съобщават от пресцентъра на министерството.

От ведомството посочват, че причината за временното му връщане в страната е ескалацията на престъпления и актове на омраза срещу българите в РСМ през последните месеци.

От МВнР изброиха няколко сериозни инцидента, белязали отношенията между България и РСМ. Това са палежа на Културен клуб “ Иван Михайлов“ в Битоля, трите атаки срещу сградата на организация „Цар Борис III“ в Охрид, побоя над Християн Пендиков, агресивната антибългарска кампания в социалните мрежи в РСМ, както и приемането през ноември 2022 г. на дискриминационния Закон за фондациите и сдруженията в Северна Македония.

Целта на консултациите е обсъждане на възможностите за спиране на опасната тенденция от засилващ се натиск върху гражданите на Република Северна Македония с българско самосъзнание и на перспективите за по-нататъшно развитие на двустранните отношения, поясняват от МВнР.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Общинските съветници от БСП предложиха промени в тарифната политика на столичния градски транспорт

Общинските съветници от групата на „БСП за България“ внесоха доклад в СОС с предложения за промени в Наредбата за реда и условията за пътуване с обществен градски транспорт на територията на Столична община, информират от БСП София. Те настояват за възстановяване на картата за една линия, запазване на цената от 1.60 […]