МВФ решава утре за Кристалина Георгиева

След гръмнаия скандал с лобиране за Китай

Прочитания 8742
0 0
Снимка: архив EPA/News24sofia.eu

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) ще заседава отново в петък по обвиненията срещу управляващия директор Кристалина Георгиева. Това съобщи „Ройтерс“, като цитира свои източници.

В съобщението се казва само, че бордът ще се събере „скоро“, за да обсъди въпроса.

Георгиева в сряда отново категорично отрече обвиненията от доклада на външно разследване, че е прилагала „неоправдан натиск“ върху служителите на Световната банка в полза на Китай.

Според Георгиева, адвокатската кантора WilmerHale, която е провела разследването, е определила погрешно нейните действия, докато е била главен изпълнителен директор на Световната банка.

Досега най-влиятелните правителства-членки на фонда, включително най -големият акционер в САЩ, се въздържаха публични коментари в хода на процеса на преразглеждане. Източници, запознати с обсъжданията на борда, заявиха, че Георгиева е получила подкрепа от европейски, близкоизточни и африкански страни, докато САЩ останаха по-сдържани.

От WilmerHale няма незабавен коментар.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Закопчаха четирима при акция на СДВР в Световрачене (ВИДЕО)

Двама от тях имат криминалистически регистрации