Моловете като изкупителна жертва на държавата

Прочитания 2230
0 0

Моловете са най-ощетените от сегашната ситуация и се чувстват като изкупителна жертва. За това призна Димитър Кехайов, заместник-председател на Българската асоциация на ритейл центровете в сутрешния блок на БНТ.

Моловете не са получили нито стотинка от държавата. Има някакви правила, които трябва да се спазват, но големите търговски центрове са част от големите международни фондове и мерките, които са приложени от държавата за компенасция, са свързани само с малки и средни предприятия. Повечето молове остават извън обхвата на условията, затова и не получават никаква подкрепа от държавата, категоричен бе Кехайов.

Моловете нямат абсолютно никакви приходи и въпреки това не са освободили никой от своите служители. За да се отворят моловете, трябва да се предприемат редица стъпки – те не могат да отговорят от днес за утре, посочи Кехайов.

Той настоя моловете да бъдат отворени веднага, както отварят всички други браншове, или поне държавата да поеме ангажимент, че тези търговски центрове ще получат финансова компенсация.

Кехайов заяви, че не се предвиждат протести, а се надява държавата да подходи отговорно.

Ние не представляваме никаква опасност за посетителите и за нашите клиенти, увери в заключение Кехайов.

Припомняме, от днес започва поетапното разхлабване на мерките. Облекчаването обаче няма да важи за големите търговски центрове. До 12 април на магазините с площ над 300 кв. м., които предлагат нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи към търговския обект.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Три дни преди изборите машините за гласуване имат сертификат

Доставените технически устройства за гласуване – машините за гласуване – имат вече удостоверение за съответствие с изискванията на чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация по обществената поръчка с Възложител Централна Избирателна Комисия (ЦИК). Проверката е направена от Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ), Българския институт по метрология (БИМ) […]