Moderna тества специфична за Омикрон бустерна доза

News24sofia.eu

Преди дни подобна стъпка обяви и Pfizer

Прочитания 1575
0 0

Фармацевтичният гигант Moderna проучва действието на бустерна доза от ваксината си срещу коронавирус, специално разработена за борба с варианта Омикрон. Това предаде Ройтерс.

Компанията заяви, че макар третата инжекция от оригиналната ѝ ваксина срещу коронавирус да увеличава неутрализиращите антитела срещу варианта, техните нива са намалели шест месеца след прилагането ѝ.

Moderna изследва своята специфична за Омикрон бустерна ваксина при хора на възраст над 18 години, които до момента са получили две или три дози от препарата на компанията.

Според проучванията Омикрон води до по-леко преболедуване на Covid-19 в сравнение с предишните варианти, но бързо се превърна в доминиращ в много части на света, увеличавайки случаите на заразяване и натоварвайки здравните системи. Понастоящем този вариант е причина за 99,9% от случаите в САЩ.

Във вторник Pfizer и нейният партньор BioNTech също започнаха клинично тестване на нова версия на ваксината си, специално пригодена за Омикрон.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Протест в Козлодуй заради режима на уличното осветление

Местната власт реши то да не работи между 18 и 22 ч.