ММС не може да провери сигнал заради изчезнали документи

News24sofia.eu
Прочитания 3614
0 0

За безпрецедентно изчезване на проектната документация съобщават от ММС. Изчезналите документи са установени след проверка за финансовото подпомагане на БФС от 2014 г, която е стартирала след сигнали за възможни злоупотреби.

Проектът е по програма на ММС за провеждане на домакинства на международни спортни състезания на територията на Република България, предоставен от Български футболен съюз /БФС/ на Министерството на младежта и спорта /ММС/ с вх. №09-00-5798/18.12.2014 година.

Има сериозни съмнения за незаконосъобразни действия от страна на служители на ММС, допуснали изчезването на проекта, който е неразделна част от договора, сключен между ММС и БФС, за предоставяне на целеви финансови средства в размер на 818 000 лева за организация и провеждане на Европейско първенство за юноши до 17 г. през 2015 година.

От Министерство на младежка и спорта ще сезират моментално компетентните държавни органи.

От ММС дават фактологията по казуса е следната:

  1. Проектът се финансира частично от ММС и представлява неразделна част от договор, сключен между Министерството на младежта и спорта /ММС/ и Български футболен съюз /БФС/, за предоставяне на целеви финансови средства в размер на 818 000 лв. за организация и провеждане на Европейско първенство за юноши до 17 г. на 06.05-22.05.2015 г. в гр. Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора.
  2. На основание чл.2, ал.1, т.4 и чл. 11, ал.2 от Наредба №1 от 08.05.2014 г. и съгласно заповед на Красен Кралев са предоставени средствата по горецитирания договор по Програма „Спорт за високи постижения“ – Домакинства на състезания и първенства от МСК през 2015 г. Съгласно чл.11, ал.2 от Наредбата, предложеният проект за финансово подпомагане е одобрен и частично финансиран.
  3. На 28.10.2019 г., след серия от журналистически разследвания, със заповед е стартирана проверка от ММС, включваща този договор и проект. Работната група е изготвила доклад и допълнение към него, с които се установява, че БФС следва да възстанови средствата в размер на 142 766 лв. по сметката на ММС, касаещи договора и проекта към него. ММС е депозирало искова молба в Софийския градски съд и е образувано дело 1082 от 2020 г.

Към настоящия момент ММС не е в състояние да възобнови проверката по горепосочения проект, тъй като липсва проектната документация.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

В Бургас разбиха престъпна група, занимавала се с проституция

Разбиха престъпна група за трафик на хора с цел проституция в Бургас. Трима души са били задържани на 4 февруари в града при специализирана полицейска операция. Днес Специализираната прокуратура им повдигна обвинение за участие в организирана престъпна група с цел използването им за развратни действия – предлагане на сексуални услуги срещу

Read More »