Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Младеж убил баба си и дядо си за имот в Шумен

Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu /Васил Димитров/

21-годишен убил баба си и дядо си за имот в Шумен. Първоначално обвинил баща си. Случаят е от 2020 година. Мъжът е предаден на съд, прокуратурата разследва случая. Пострадалите мъж и жена имали вилен имот в град Шумен, в местността „Под манастира“. Той представлявал двуетажна постройка в оградено дворно място, но непригоден за постоянно живеене. Там двамата отглеждали плодове и зеленчуци, като периодично ходели и полагали грижи и за имота.

На 22 ноември 2020 г. 21-годишният тогава Г.Й. заедно с баща си и дядо си се намирали на вилата, където почиствали от листа водосточните улуци на къщата. След като приключили работата, двамата по-млади мъже откарали възрастния до дома му и също се прибрали.

Късно вечерта на същия ден, майката на 21-годишния подсъдим направила опит да чуе своите родители, но не успяла да се свърже с тях. Опитала да позвъни отново на следващия ден, също без успех. Това притеснило жената и тя предприела действия за установяването им – първо проверила в дома им в Шумен, а след това се насочила към вилния имот. Намерила входната врата затворена посредством тел, така като баща й затварял вратата, след като влезе в двора на имота си. Продължавайки напред и приближавайки до постройката, жената видяла отворена входната врата на постройка. Пристъпвайки навътре в сградата, тя се натъкнала на бездиханните тела на своите родители.

На място незабавно бил изпратен екип от разследващи и прокурор. Извършен бил оглед на местопроизшествие, при който се установило, че по телата на двамата възрастни имало множество травматични наранявания. Станало категорично ясно, че те са жертви на убийство.

В хода на разследването безспорно се очертала версията, че деянието е извършено от близък на пострадалите или поне човек познаващ техните навици. Въпреки че първоначално отрекъл да има нещо общо, при повторен разпит техният внук Г.Й. признал, че има информация. Той обвинил баща си за случилото се, като дори твърдял, че баща му го заплашил да го заколи, ако го издаде.

Младият мъж е подложен на допълнителни разпити и полиграфско изследване. Той признал истината, че убил своите баба и дядо. Намерено било оръжието, използвано за това – метална тръба, с която двамата възрастни били пребити. След като извършил тежкото престъпление, от дома на своите роднини в Шумен младият мъж взел три банкови карти, два дамски пръстена, сумата от 595 лева, за които знаел от преди.

В момента подсъдимият се намира в ловешкия затвор. Ако бъде признат за виновен за убийството на своите баба и дядо, може да получи наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Шуменският окръжен съд вече е насрочил разпоредителното заседание по случая за края на месец март.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

15 години затвор може да получи руски зам.-министър на отбраната за подкупи

Руският следствен комитет съобщи във вторник за задържането на руския...

САЩ отново удрят Иран със санкции заради кибератаки

САЩ засилиха санкциите си срещу Иран във вторник, като посочиха...

Задържаха в Луковит българин, превозвал нелгални мигранти

Ловешката районна прокуратура разследва трафик на мигранти. Това съобщава "Нова", като...

Държавният департамент все още вижда проблеми с правата в България

Няма съществени промени в състоянието на правата на човека...

Напрегната остава ситуацията в наводнените руски области

Броят на наводнените жилищни сгради в Русия леко се...

Цирк в News24sofia.eu: Бойко Рашков нападна още един журналист, млати го с чадър (ВИДЕО)

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков има сериозни проблеми с...

Ден за размисъл преди президентските избори в РСМ

Днес е ден за размисъл преди първия тур на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия предупреди Европа срещу изземването на активите ѝ: Ще загубите повече от нас

Съюзник на президента Владимир Путин предупреди Европа, че Русия...

Обвинение за рекет очаква оздравяването на Динко

Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност три лица. Г.В., С.К....

Обмислят създаване на нов закон за земеделските кооперативи

Министърът на земеделието и храните и браншови организации се...

Лавров знае за френски инструктори в Украйна, споменава и България

Русия разполага с информация, че френски инструктори заедно с...

Иран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина

Иран може да преразгледа своята "ядрена доктрина" на фона...

САЩ обмислят да продадат оръжия за над 1 млрд. долара на Израел

Съединените щати обмислят продажба на оръжие на стойност над...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img